• Ναυτιλία

    Όμιλος Grimaldi: Δύο «πράσινα γιγαντιαία πλοία» στις γραμμές Ιταλίας – Ελλάδας

    Εμμανουέλε Γκριμάλντι – Επικεφαλής Grimaldi Group

    Emanuele Grimaldi – Επικεφαλής Grimaldi Group


    Ο ναυτιλιακός όμιλος Grimaldi γνωστοποίησε ότι από την προσεχή Δευτέρα 26 Ιουνίου, τα οχηματαγωγά πλοία, Eco Catania και Eco Malta θα δρομολογηθούν στη μεταφορά κυλιόμενων εμπορευμάτων μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας, μειώνοντας δραματικά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την λειτουργία τους.

    Η τακτική γραμμή ro-ro που εκμεταλλεύεται ο όμιλος Grimaldi μεταξύ Βενετίας, Μπάρι και Πάτρας θα εξυπηρετείται τώρα από τους «πράσινους γίγαντες» της εταιρείας. Πρόκειται για τα υπερσύγχρονα υβριδικά πλοία Eco Catania και Eco Malta .

    Η εταιρεία τονίζει ότι τα δύο πλοία της κλάσης «GG5G» μπορούν να μεταφέρουν περίπου 7.800 γραμμικά μέτρα φορτίου, που ισοδυναμεί με περίπου 500 ρυμουλκούμενα και 180 αυτοκίνητα, που είναι διπλάσιο από την προηγούμενη κατηγορία πλοίων ro-ro μικρών αποστάσεων που χρησιμοποιήθηκαν στη γραμμή του Ομίλου Grimaldi.

    Ωστόσο, αυτή η μεγαλύτερη χωρητικότητα δεν αυξάνει την κατανάλωση καυσίμου χάρη στην υιοθέτηση πολυάριθμων εξαιρετικά καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων που βελτιστοποιούν τη λειτουργική και περιβαλλοντική απόδοση των πλοίων.

    Στην πραγματικότητα, με την ίδια ταχύτητα, το Eco Catania και το Eco Malta καταναλώνουν την ίδια ποσότητα καυσίμου με τα πλοία ro-ro προηγούμενης γενιάς, που σημαίνει ότι μπορούν να μειώσουν αποτελεσματικά στο μισό τις εκπομπές CO2 ανά μεταφερόμενη μονάδα.

    Επιπλέον, οι εκπομπές μειώνονται στο μηδέν κατά τη διάρκεια του ελλιμενισμού τους.

    Τα πλοία, Eco Catania και η Eco Malta χρησιμοποιούν την ηλεκτρική ενέργεια που είναι αποθηκευμένη σε τεράστιες μπαταρίες λιθίου, οι οποίες επαναφορτίζονται κατά τη διάρκεια της πλοήγησης χάρη σε γεννήτριες και 350 m2 ηλιακών συλλεκτών εγκατεστημένων στο πλοίο. επιτυγχάνοντας έτσι τον στόχο «Μηδενικές Εκπομπές στο Port®», ανέφερε η εταιρεία.

    Διαβάστε επίσης:

    ΤΑΙΠΕΔ: Καταβολή της 2ης δόσης από την Hellinikon Global I S.A.

    Ρωσία: Απαντά με ταξιδιωτικές απαγορεύσεις στις τελευταίες κυρώσεις της ΕΕ

    Ναυάγιο Πύλου: Πάνω από 280 πακιστανικές οικογένειες φοβούνται ότι έχασαν συγγενείς τους

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ