• Διεθνής πολιτική

    Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Μασκ συνάντησε μητέρα ομήρου που του έδειξε βίντεο από την απαγωγή του γιου της

    • NewsRoom


    Μετά την επίσκεψη σε κιμπούτζ στο νότιο Ισραήλ, όπου διέπραξαν σφαγές ένοπλοι της Χαμάς, ο Έλον Μασκ συνάντησε μητέρα ομήρου της ισλαμιστικής οργάνωσης.

    Η Ραχήλ έδειξε στον επιχειρηματία πλάνα από την απαγωγή του γιού της με τη φράση «Αλλάχου Άκμπαρ» (ο Θεός είναι μεγάλος) να ακούγεται στο βίντεο.

    Νωρίτερα ο Μασκ τάχθηκε υπέρ του Ισραήλ, λέγοντας ότι μια πρόκληση είναι να «σταματήσει επιτέλους η προπαγάνδα που πείθει τους ανθρώπους να συμμετέχουν σε, ξέρετε, δολοφονίες».

    Αφότου άκουσε, σε μια ζωντανή διαδικτυακή συνομιλία, τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου να λέει ότι η Χαμάς πρέπει να καταστραφεί, ο Μασκ είπε: «Δεν υπάρχει επιλογή».

    Ο Μασκ, που επισκέπτεται το Ισραήλ ενώ συνεχίζεται ο πόλεμος με την Χαμάς στην Γάζα, πρόσθεσε: «Θα ήθελα κι εγώ να βοηθήσω».

    Η επίσκεψη στο Ισραήλ

    Την ευκαιρία να αντικρίσει ο ίδιος τις βαρβαρότητες των ενόπλων της Χαμάς που εισέβαλαν στο νότιο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου, είχε νωρίτερα ο Μασκ, ο οποίος, συνοδευόμενος από τον Νετανιάχου, επισκέφτηκε ένα από τα κιμπούτζ που επλήγη περισσότερο, το Κφαρ Άζα, εκεί που περίπου το 25% του πληθυσμού του σφαγιάστηκε από τους τρομοκράτες.

    Ο ιδιοκτήτης της Tesla ξεναγήθηκε στους χώρους της κοινότητας, περπάτησε μέσα σε καμμένα σπίτια και ενημερώθηκε από τοπικούς αξιωματούχους και εκπροσώπους του Ισραηλινού Στρατού για τις βαρβαρότητες και τους αφανισμούς ολόκληρων οικογενειών που έλαβαν χώρα τόσο στο Κφαρ Άζα όσο και σε άλλα περίπου 20 κιμπούτζ στις αρχές του προηγούμενου μήνα.

    Μάλιστα, επισκέφτηκε το σπίτι του επικεφαλής ασφαλείας της κοινότητας, Όφιρ Λιμπστάιν, ο οποίος σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους τρομοκράτες, προσπαθώντας να προστατεύσει την οικογένειά του.

    Ακολούθως, ο Νετανιάχου και ο Μασκ μετέβησαν στην κατοικία της οικογένειας Ιταμάρι, όπου ο επιχειρηματίας άκουσε για την τετράχρονη Αβιγκέιλ Ιντάν, της οποίας οι γονείς δολοφονήθηκαν από τη Χαμάς και η οποία απήχθη στη Γάζα. Η μικρή Αβιγκέιλ απελευθερώθηκε την Κυριακή, ενώ μόλις δύο μέρες πριν είχε κλείσει τα τέσσερα έτη. Στο σπίτι της οικογένειας, ένας εκπρόσωπος των IDF έδειξε φωτογραφίες που τραβήχτηκαν λίγες ημέρες μετά τη σφαγή.

    Διαβάστε επίσης:
    ΗΑΕ: Σχέδια χρησιμοποίησης της συνόδου κορυφής COP28 για συμφωνίες πετρελαίου και φυσικού αερίου;

    Ο Σούνακ ακύρωσε την συνάντηση με τον Μητσοτάκη – «Εκφράζω την ενόχλησή μου», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός

    Δύο Βρετανοί κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του προέδρου της Ιντερπόλ για βασανιστήρια



    ΣΧΟΛΙΑ