• Διεθνής πολιτική

    Πόλεμος στο Ισραήλ: Ανώτατος αξιωματούχος κάνει λόγο για «False alarm» στην επίθεση από αέρος της Χεζμπολάχ από τον Λίβανο

    • NewsRoom
    Εκρηκτικό σκηνικό στο Ισραήλ


    False alarm φαίνεται πως ήταν τελικά ο συναγερμός που σήμανε νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης στο βόρειο Ισραήλ και έθεσε σε κατάσταση επιφυλακής τους κατοίκους της πόλης Χάιφα, αναφορικά με πιθανή επίθεση από αέρος της Χεζμπολάχ από το έδαφος του Λιβάνου.

     «Σε συνέχεια των αναφορών από τα σύνορα του Λιβάνου στον εναέριο χώρο του Ισραήλ, από τώρα έχει αποκλειστεί ο φόβος διείσδυσης», δήλωσε η Πολεμική Αεροπορία στο Twitter.

    Ο ισραηλινός στρατός απέσυρε επίσης την έκκλησή του προς τους Ισραηλινούς να καταφύγουν, λέγοντας ότι η προειδοποίηση προκλήθηκε από ανθρώπινο λάθος.

    O ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι κανένα drone δεν διείσδυσε αφού ολόκληρο το βόρειο τμήμα τέθηκε σε συναγερμό. Ο ΙDF ανακοίνωσε χαρακτηριστικά στο X ότι ο «Ο λαός του Ισραήλ ζει» (Am Israel Chai) σηματοδοτώντας τη λήξη συναγερμού.

    Τι είχε προηγηθεί

    Νωρίτερα, όπως μετέδωσαν ισραηλινά ΜΜΕ Χεζμπολάχ υπήρξαν αναφορές για επίθεση προς το Ισραήλ, από τον Βορρά με ρουκέτες και drones από τη Χεζμπολάχ.

    Οι IDF (Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις) έλεγαν ότι οι κάτοικοι πόλεων στο βόρειο Ισραήλ όπου ακούστηκαν οι ειδοποιήσεις διείσδυσης αεροσκαφών έπρεπε να παραμείνουν σε καταφύγια μέχρι νεωτέρας.

    Την ίδια ώρα, όπως αποτυπώθηκε σε βίντεο που κυκλοφορεί στα social media, οι κάτοικοι στη Χάιφα τρέχουν να καλυφθούν καθώς ήχησαν οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής

    Δείτε βίντεο:

    Στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) δημοσιεύτηκε χάρτης με το σημείο όπου φέρεται να έχουν γίνει οι επιθέσεις από τον Λίβανο προς το Βόρειο Ισραήλ.

    Η Χεζμπολάχ δημοσίευσε βίντεο από την επίθεση προς το Ισραήλ

    Η Χεζμπολάχ εκμεταλλευόμενη τον συναγερμό στο Ισραήλ δημοσίευσε βίντεο υποστηρίζοντας πως έκανε την επίθεση.

    Η Χαμάς υποστηρίζει ότι έπληξε με πύραυλο το Μπεν Γκουριόν

    Εν τω μεταξύ, ένας πύραυλος έπληξε το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ, ανακοίνωσε η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, Αλ Άκσαμ.

    Δείτε βίντεο, οι ταξιδιώτες πανικόβλητοι στο Μπεν Γκουριόν:

    Μια πτήση της British Airways αναμενόταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο σήμερα το απόγευμα, αλλά εξετράπη λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια.

    Οι Ταξιαρχίες Αλ Κάσαμ δήλωσαν ότι «βομβάρδισαν» την περιοχή ως απάντηση στους αμάχους που έγιναν στόχος του Ισραήλ. Η British Airways ανέστειλε έκτοτε όλες τις πτήσεις προς το Τελ Αβίβ, λέγοντας ότι η ασφάλεια είναι πάντα η «ύψιστη προτεραιότητά» της.

    Διαβάστε επίσης

    Μεσανατολικό: Τουλάχιστον 22 Αμερικανοί νεκροί από τις επιθέσεις της Χαμάς

    Πόλεμος στο Ισραήλ: Σε τέταρτη συνομιλία προχώρησαν Μπάιντεν-Νετανιάχου

    Ισραήλ: Αναφορές για εμπλοκή του Λιβάνου στον ισραηλινό εναέριο χώρο



    ΣΧΟΛΙΑ