ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Reuters: Συνάντηση ανώτατων στρατιωτικών αξιωματούχων ΗΠΑ και Ισραήλ στο Πεντάγωνο, εν μέσω εντάσεων με το Ιράν
Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να παρακολουθούν την κατάσταση στο Ισραήλ, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι συνομίλησε νωρίτερα σήμερα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπένζαμιν Νετανιάχου.
Η σημερινή συνομιλία ήταν η τέταρτη μεταξύ των δύο ηγετών τις τελευταίες μέρες.
Η προηγούμενη επικοινωνία Μπάιντεν με Νετανιάχου
Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης επικοινωνίας τους, ο Νετανιάχου ανέδειξε την πιθανότητα να μπει στη Γάζα. «Ο πρόεδρος Μπάιντεν δεν τον προειδοποίησε να μην το κάνει», είπε στο CNN Αμερικανός αξιωματούχος που ενημερώθηκε για τη συνομιλία.
Η απόφαση του Μπάιντεν να μην παροτρύνει τον Νετανιάχου να επιδείξει αυτοσυγκράτηση αμέσως μετά τις επιθέσεις, αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό το απόλυτο σοκ και το εύρος της βίαιης επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ που κάνει αυτή τη στιγμή διαφορετική, σύμφωνα με αξιωματούχους.
Επίσης, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, είχαν τηλεφωνική επικοινωνία την Κυριακή.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε στον Αμερικανό πρόεδρο ότι το Ισραήλ δεν έχει άλλη επιλογή από το να εξαπολύσει χερσαία επιχείρηση στη Γάζα.
«Πρέπει να μπούμε μέσα» φέρεται να είπε ο Ισραηλινός ηγέτης, σύμφωνα με τρεις ισραηλινές και αμερικανικές πηγές που ενημερώθηκαν για το τηλεφώνημα και μεταδίδει η αμερικανική ιστοσελίδα Axios.
Το μήνυμα του Νετανιάχου, ουσιαστικά, σηματοδότησε ποια θα είναι η απάντηση της χώρας του στην επίθεση της Χαμάς τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, σε αυτό που ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έχει χαρακτηρίσει «μακρύ και δύσκολο πόλεμο».
«Πρέπει να μπούμε. Δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε τώρα» διαμήνυσε χαρακτηριστικά ο Νετανιάχου, με τον Λευκό Οίκο και το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού να αρνούνται να κάνουν κάποιο σχόλιο στην ιστοσελίδα.
Διαβάστε επίσης
Ισραήλ: Αναφορές για εμπλοκή του Λιβάνου στον ισραηλινό εναέριο χώρο
Χαμάς και Ισλαμικός Τζιχάντ προειδοποιούν για νέες επιθέσεις στο Ισραήλ
Το Βέλγιο θα παραδώσει F-16 στην Ουκρανία από το 2025
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νέα απάτη με SMS: Δήθεν πρόστιμα και ποινές για υπέρβαση ταχύτητας – Τι συμβουλεύει η ΕΛΑΣ
- PepsiCo: Γιατί μειώνει τιμές έως και 15% σε βασικά προϊόντα στις ΗΠΑ – «Ακούσαμε τους καταναλωτές»
- Γερμανία: Συνελήφθη Έλληνας για σαμποτάζ στο πολεμικό ναυτικό της χώρας
- Νίκος Δένδιας: Συνάντηση με τον Κύπριο ΥΠΕΞ στην Ουάσινγκτον
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.