Διεθνής πολιτική

Παραμένει το πρόστιμο του Τραμπ για παρακώλυση δικαιοσύνης: Δικαστής αρνήθηκε να το ακυρώσει

  • NewsRoom
ΗΠΑ: Κοινοβουλευτική έρευνα για τη διαχείριση αρχείων του Λευκού Οίκου από τον Ντόναλντ Τραμπ

Ντόναλντ Τραμπ


Δικαστήριο στη Νέα Υόρκη απέρριψε αίτημα που υπέβαλε δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ να ακυρώσει την καταδίκη του πρώην προέδρου για παρακώλυση της Δικαιοσύνης.

 Επιπλέον διατήρησε το πρόστιμο των 10.000 δολαρίων την ημέρα που θα πρέπει να καταβάλει επειδή αγνόησε την κλήτευση της γενικής εισαγγελίας της Νέας Υόρκης να παραδώσει έγγραφα σχετικά με τις επιχειρηματικές πρακτικές της οικογενειακής εταιρείας Trump Organization.

Ο δικαστής Άρθουρ Ένγκορον είπε ότι δεν τον ικανοποιεί η ένορκη κατάθεση που υπέβαλε ο Τραμπ και σημείωσε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο πρώην πρόεδρος ερεύνησε ενδελεχώς για να εντοπίσει τα έγγραφα που του ζητά η γενική εισαγγελέας Λετίσια Τζέιμς.

«Εκπλήσσομαι που φαίνεται ότι δεν έχει κανένα έγγραφο, όλα βρίσκονται στην εταιρεία», είπε ο δικαστής.

 Η Τζέιμς υποστηρίζει ότι από την έρευνά της βρήκε αποδείξεις ότι η εταιρεία Trump Organization, που διαχειρίζεται ξενοδοχεία, γήπεδα γκολφ και άλλα ακίνητα σε όλον τον κόσμο, παρείχε παραπλανητικές πληροφορίες στις τράπεζες και τις φορολογικές αρχές ώστε να εξασφαλίζει δάνεια και φοροαπαλλαγές.

Ο Τραμπ αρνείται ότι διέπραξε απάτη και υποστηρίζει ότι η έρευνα είναι πολιτικά υποκινούμενη επειδή η Λετίσια Τζέιμς εξελέγη στο αξίωμά της με τους Δημοκρατικούς.

Διαβάστε επίσης

ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ θα συμμετάσχει στη συγκέντρωση ενός υποψηφίου που κατηγορείται για σεξουαλική επίθεσηΣΧΟΛΙΑ