ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ομέρ Τσελίκ: «Το να εκφράζει ο Έλληνας πρωθυπουργός φιλία προς ένα δίκτυο γενοκτονίας δεν είναι σωστή προσέγγιση για την Ελλάδα»
Σε πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας προβαίνει για ακόμη μια φορά η Τουρκία χαρακτηρίζοντας… παιδική τη στάση της Ελλάδος ενώ δεν δίστασε να κατηγορήσει την Αθήνα για παραβίαση των συμβάσεων, τη στιγμή που η Άγκυρα έχει δεχθεί διαδοχικές προειδοποιήσεις από τη Δύση.
Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε, ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, μετά τη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Αποφάσεων και Διοίκησης, υπό τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τις οποίες εξαπέλυσε επίθεση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Κάνουμε βήματα, αλλά δεν βλέπουμε το ίδιο από την άλλη πλευρά», ισχυρίστηκε ο Τσελίκ αναφερόμενος στην ένταση με την Ελλάδα.
«Τα πρόσωπα στο Γενικό Επιτελείου Στρατού δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος αυτών των θέσεων και προβάλλουν συνεχώς προσεγγίσης που απευθύνονται στην ακροδεξιά της ελληνικής εσωτερικής πολιτικής. Η Ελλάδα παραβιάζει συμβάσεις. Η συμπεριφορά της είναι παιδική» υποστήριξε ακόμη.
«Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά νύχτα»
«Ο Μητσοτάκης μιλά σαν κυβερνήτης άλλων χωρών. Εμείς, λέμε ότι αυτά τα ζητήματα μπορούν να επιλυθούν με τη διπλωματία. Εκείνοι όμως έχουν εχθρική στάση προς την Τουρκία, λέγοντας ότι έχουν την υποστήριξη των δυτικών χωρών και αγοράζουν από αυτές τεθωρακισμένα και αεροσκάφη. Αλλά, πάντα σε όλη την Ιστορία, η Τουρκία ήταν δίπλα τους» ισχυρίστηκε ο Τσελίκ ανεβάζοντας τους τόνους.
«Έγινε σεισμός στη χώρα τους, όσοι έφυγαν ήρθαν στην Τουρκία. Στην οικονομική κρίση, η Τουρκία άπλωσε φιλικά το χέρι της… Κάποιος θέλει να παρασύρει την Ελλάδα σε μία περιπέτεια. Η Τουρκία έχει πολύ ισχυρή διπλωματική Ιστορία. Αν δείξετε επιθετικότητα, μπαίνει στο παιχνίδι το ”μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα”. Αυτές οι πολιτικές βλάπτουν την Ελλάδα και δεν ωφελούν κανέναν» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP της Τουρκίας, ακολουθώντας το ίδιο μοτίβο προκλητικών δηλώσεων.
Διαβάστε επίσης
Τα fake news επιστρατεύει ξανά η Τουρκία: Οι Έλληνες χτυπούν με ρόπαλα γυμνούς μετανάστες
Ουκρανία: 108 γυναίκες απελευθερώθηκαν σε νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου με τη Ρωσία
Ρωσία: Ένας νεκρός, τρεις τραυματίες από τη συντριβή αεροσκάφους
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΑΕΚ, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και ΟΦΗ: Οι αντίπαλοι, οι ημερομηνίες, τα εκατομμύρια της UEFA και το εφικτό… 5/5
- Συνδρομητική τηλεόραση: Ποιος κρατά τα ηνία της ελληνικής αγοράς και ο ανταγωνισμός Netflix-Apple-Amazon
- Blanding: Η τάση που έκανε τον κόσμο μας άχρωμο και η οικονομία του γκρι
- Έσπασε το φράγμα των 0,5 δισ. ο τζίρος της Sani/Ikos
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.