• Διεθνής πολιτική

    Ρωσία: Ένας νεκρός, τρεις τραυματίες από τη συντριβή αεροσκάφους

    • NewsRoom


    Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τρεις ακόμη τραυματίστηκαν από τη συντριβή σήμερα το απόγευμα ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους σε κατοικημένη συνοικία στη ρωσική πόλη Γεΐσκ, προκαλώντας γιγαντιαία φωτιά σε ένα κτίριο σε αυτή την πόλη στις ακτές της Αζοφικής Θάλασσας, κοντά στην Ουκρανία, σύμφωνα με ρωσικά μμε και τις ρωσικές αρχές.

    Βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν γιγαντιαίες φλόγες να ξεπηδούν από ένα πολυώροφο κτίριο.

    Το πρακτορείο ειδήσεων RIA ανέφερε ότι το αεροσκάφος ήταν ένα Sukhoi -34 που συνετρίβη κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης. Το TASS μετέδωσε ότι το αεροσκάφος συνετρίβη αφότου εκδηλώθηκε φωτιά σε έναν από τους κινητήρες του.

    Η πυρκαγιά που προκλήθηκε από τη συντριβή του αεροσκάφους εξαπλώθηκε σε μια περιοχή περίπου 2.000 τ.μ., σύμφωνα με τη ρωσική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

    Η ερευνητική επιτροπή της χώρας ξεκίνησε ποινική έρευνα για τη συντριβή του μαχητικού. «Οι στρατιωτικοί ερευνητές εξακριβώνουν τις συνθήκες και τα αίτια του συμβάντος», ανέφερε.

    Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ανέφεραν ότι οι πιλότοι ενεργοποίησαν το σύστημα αυτόματης εκτόξευσης, συμπληρώνοντας πως αξιωματούχοι προσπαθούν να βρουν πληροφορίες για θύματα στο έδαφος.

    Το Interfax, επικαλούμενο την τοπική υπηρεσία εκτάκτων καταστάσεων, τόνισε ότι πέντε όροφοι του πολυώροφου κτιρίου τυλίχθηκαν στις φλόγες, οι επάνω όροφοι κατέρρευσαν και περίπου 45 διαμερίσματα υπέστησαν ζημιές.

    Ο κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας του Κρασνοντάρ ανέφερε από την πλευρά του ότι «όλες οι μονάδες πυροσβεστικής και διάσωσης στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί για την κατάσβεση της φωτιάς».

    Η πόλη Γεΐσκ βρίσκεται στην Αζοφική Θάλασσα, ακριβώς απέναντι από την ουκρανική πόλη της Μαριούπολης, που καταστράφηκε από τους βομβαρδισμούς και μια μακρά πολιορκία τους πρώτους μήνες της ρωσικής επίθεσης.

    Διαβάστε επίσης

    Ουκρανία: 108 γυναίκες απελευθερώθηκαν σε νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου με τη Ρωσία



    ΣΧΟΛΙΑ