• Διεθνής πολιτική

    Ουκρανία: 108 γυναίκες απελευθερώθηκαν σε νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου με τη Ρωσία

    • NewsRoom


    Εκατόν οκτώ γυναίκες, κυρίως μέλη των ενόπλων δυνάμεων, αφέθηκαν ελεύθερες σε μια νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου με τη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα ο Αντρίι Γερμάκ, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας.

    «Μια νέα μεγάλης κλίμακας ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου πραγματοποιήθηκε σήμερα. Μια ανταλλαγή ιδιαίτερα συγκινητική και πολύ ιδιαίτερη: απελευθερώσαμε 108 γυναίκες από την αιχμαλωσία», δήλωσε ο Γερμάκ στο Telegram.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για 11 αξιωματικούς, 85 γυναίκες στρατιώτες και 37 εκτοπισμένους από το χαλυβουργείο Αζοφστάλ στην πόλη Μαριούπολη (νοτιοανατολικά), που τελούσε υπό πολιορκία από τις ρωσικές δυνάμεις στην αρχή της ρωσικής εισβολής.

    Ο Γερμάκ τόνισε επίσης ότι ορισμένες από αυτές τις γυναίκες που αποφυλακίστηκαν βρίσκονταν υπό κράτηση από το 2019 από φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία για τις «φιλο-ουκρανικές τους θέσεις».

    Ένας από τους ηγέτες των φιλορώσων αυτονομιστών, ο Ντενίς Πουσίλιν, επιβεβαίωσε την ανταλλαγή κρατουμένων, σημειώνοντας ότι αφέθηκαν ελεύθερα 110 άτομα που κρατούνταν από τους Ουκρανούς.

    Όσο για εκείνες που επρόκειτο να επιστρέψουν στο Κίεβο, «δύο γυναίκες αρνήθηκαν να πάνε στην Ουκρανία και αποφάσισαν να μείνουν στη Ρωσία», σύμφωνα με τον ίδιο.

    Η Ρωσία και η Ουκρανία έχουν πραγματοποιήσει πολλές ανταλλαγές κρατουμένων από την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο.

    Διαβάστε επίσης

    Ιταλία: Συνάντηση Μελόνι με Μπερλουσκόνι – «Κοινές προθέσεις και θετικό κλίμα»



    ΣΧΟΛΙΑ