Η Ουκρανία δεν θα χρησιμοποιήσει όπλα μακράς ακτίνας δράσης τα οποία της έχουν υποσχεθεί οι ΗΠΑ για να πλήξει περιοχές εντός της ρωσικής επικράτειας, ενώ θα στοχοποιήσει μόνο ρωσικές στρατιωτικές μονάδες εντός του κατεχόμενου από τη Μόσχα ουκρανικού εδάφους, όπως δήλωσε σήμερα, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξι Ρεζνίκοφ.
Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν την Παρασκευή ότι ένας νέος πύραυλος που θα διπλασιάσει την ακτίνα πυραυλικού πλήγματος της Ουκρανίας έχει συμπεριληφθεί σε ένα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 2,175 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να βοηθηθεί το Κίεβο στην απώθηση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων.
“Λέμε πάντα στους συμμάχους μας επίσημα ότι δεν θα χρησιμοποιήσουμε όπλα που μας παραδόθηκαν από ξένους συμμάχους για να πλήξουμε περιοχές εντός της ρωσικής επικράτειας. Πλήττουμε μόνο ρωσικές στρατιωτικές μονάδες εντός των προσωρινά κατεχόμενων ουκρανικών περιοχών”, δήλωσε ο Ρεζνίκοφ στη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σαρωτικές αλλαγές στις μεταφορές – Όλα όσα φέρνει το ερανιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών
- Ιράν – ΗΠΑ: Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις στο Ομάν για το πυρηνικό πρόγραμμα
- Ποια ομάδα θα μπορούσε να (χρυσο)πληρώσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο;
- Θεοδωρικάκος: «290 εκατ. ευρώ σε 112 επενδύσεις του νέου Αναπτυξιακού Νόμου – Πάνω από 1.500 νέες θέσεις εργασίας»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.