ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Νίκος Χαρδαλιάς από Παρίσι: «Χτίζουμε μια Αττική με ισχυρό διεθνές αποτύπωμα στον τουρισμό και την καινοτομία»
Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, επισκέφθηκε χθες, Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο του Αμερικανικού Ναυτικού USS George H.W. Bush (CVN 77), το οποίο ναυλοχούσε στο αγκυροβόλιο ανοικτά του Φαληρικού όρμου, στο πλαίσιο Ξενάγησης Διακεκριμένων Επισκεπτών.
Όπως ανακοινώθηκε, τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας υποδέχθηκαν ο διοικητής της Δύναμης Κρούσης 10 (Commander Carrier Strike Group 10) υποναύαρχος Dennis Velez και ο Κυβερνήτης Πλοίαρχος David-Tavis Pollard, οι οποίοι τον ενημέρωσαν τόσο για τις επιχειρησιακές δυνατότητες του αεροπλανοφόρου όσο και για το εύρος των αποστολών που μπορεί να αναλάβει.
Επίσης, ο Ν. Χαρδαλιάς ξεναγήθηκε στα βασικά διαμερίσματα του αεροπλανοφόρου και συνομίλησε με μέλη του πληρώματός του.
Τον υφυπουργό Εθνικής ‘Αμυνας συνόδευσαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πρέσβης ε.τ. Ελευθέριος Αγγελόπουλος.
Το USS George H.W. Bush, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, είναι το δέκατο και τελευταίο αεροπλανοφόρο της κλάσης Nimitz, μήκους 332.9μ, συνολικού εκτοπίσματος 102.000τ. με πάνω από 6000 άτομα πλήρωμα.
Έχει δυνατότητα μεταφοράς έως και 90 μαχητικά αεροσκάφη F/A-18E/F Super Hornet, ελικόπτερα MH-60S/R και SH-60B, αλλά και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου EA-18G Growler, καθώς και έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου (COMMAND and control) Grumman E-2D Hawkeye, ενώ με τους 2 πυρηνικούς αντιδραστήρες που διαθέτει, μπορεί να λειτουργεί αδιάκοπα για 20 και πλέον χρόνια.



Διαβάστε επίσης:
Nίκος Ανδρουλάκης: Τάγκαρε τον Τσίπρα στο Facebook: «Η παράσταση μίμησης του Ανδρέα τελείωσε»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νίκος Χαρδαλιάς από Παρίσι: «Χτίζουμε μια Αττική με ισχυρό διεθνές αποτύπωμα στον τουρισμό και την καινοτομία»
- ΕΚΤ: Αναμένεται 2,7% αύξηση των μισθών στην ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο του 2027
- Ιστορική στιγμή ΕΕ – Καναδά: Τι σημαίνει η ιδιότητα του πρώτου «συνδεδεμένου μέλους» και τι αλλάζει
- Βιολάντα: Οικογένεια ενός εκ των θυμάτων άσκησε έφεση κατά της αποφυλάκισης του ιδιοκτήτη

Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.