• Διεθνής πολιτική

    Daily Mail: Ο Πούτιν έστειλε διμοιρία Τσετσένων για να εξοντώσουν ουκρανούς αξιωματούχους

    • NewsRoom
    Ομάδα τσετσένων ειδικών δυνάμεων σε δάσος


    Διμοιρία ειδικών δυνάμεων από τη Τσετσενία έχει επιστρατεύσει στην Ουκρανία ο Βλαντιμίρ Πούτιν, με στόχο τη σύλληψη ή την εξόντωση συγκεκριμένων αξιωματούχων του Κιέβου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

    Όπως αναφέρουν οι Βρετανοί, σε κάθε στρατιώτη φέρεται να δόθηκε μια ειδική “τράπουλα” με φωτογραφίες και περιγραφές αξιωματούχων της ουκρανικής κυβέρνησης και αξιωματούχους ασφαλείας, που έχουν τεθεί στο στόχαστρο της Ρωσίας.

    Ο ίδιος ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε πως είναι ο  «νούμερο ένα στόχος» του Πούτιν, με «νούμερο δύο» την οικογένειά του. Νωρίτερα, μάλιστα, σε μια νέα του δήλωση προς του ηγέτες της ΕΕ  ανέφερε πως αυτή ίσως ήταν η τελευταία του φορά που μιλά ζωντανός.

    Η  ομάδα των Τσετσένων  «κυνηγών» πιστεύεται ότι βρίσκεται σε ουκρανικό δάσος και φέρεται να έλαβε «εντολή να συλλάβει ή να σκοτώσει» όσους βρίσκονται στη ρωσική λίστα καταζητούμενων.

    Σύμφωνα με την Daily Mail, oι Τσετσένοι πιστεύεται ότι ανήκουν στο νότιο τάγμα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φρουράς, που εδρεύει στην Τσετσενία.

    Διαβάστε επίσης

    Ζελένσκι σε ηγέτες της ΕΕ: Ίσως είναι η τελευταία φορά που με βλέπετε ζωντανό

    Λιζ Τρας σε Κίνα: Υπερασπιστείτε την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας

    Γαλλία: Υπερ του αποκλεισμού της Ρωσίας από το σύστημα SWIFT



    ΣΧΟΛΙΑ