• Διεθνής πολιτική

    Πούτιν: Συμμορία τοξικομανών και νεοναζί η κυβέρνησή Ζελένσκι – Κάλεσε σε πραξικόπημα στην Ουκρανία

    • NewsRoom
    Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν

    Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν


    Νέα λεκτική επίθεση κατά της κυβέρνησης της Ουκρανίας και του ουκρανικού στρατού εξαπέλυσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας.

    Ο Πούτιν εξήρε τον ρωσικό στρατό για τις επιχειρήσεις του στην Ουκρανία, τονίζοντας ωστόσο πως απέναντί τους δεν βρίσκονται Ουκρανοί στρατιώτες αλλά «εθνικιστές τρομοκράτες».  Παράλληλα κάλεσε ξανά τους Ουκρανούς να καταθέσουν τα όπλα μπροστά στις ρωσικές δυνάμεις. Οι μάχες δεν δίνονται με τακτικά στρατεύματα, οι Ουκρανοί εθνικιστές παίζουν τον ρόλο των αποσπασμάτων» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

    Ο Πούτιν επιτέθηκε στην κυβέρνηση  Ζελένσκι χαρακτηρίζοντάς την ως «συμμορία τοξικομανών και νεοναζί», ενώ κάλεσε τον ουκρανικό στρατό να πάρει την εξουσία στα χέρια του με πραξικόπημα, για να φύγουν από τη χώρα οι ναζί

    «Κάνω για άλλη μια φορά έκκληση στο στρατιωτικό προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας: Μην επιτρέψετε στους νεοναζί να χρησιμοποιούν τα παιδιά, τις γυναίκες και τους πρεσβυτέρους σας ως ανθρώπινες ασπίδες» είπε ο Πούτιν «Πάρτε την εξουσία στα χέρια σας, θα είναι πιο εύκολο για εμάς να καταλήξουμε σε συμφωνία».

    Ο Πούτιν συμπλήρωσε ότι οι Ρώσοι στρατιωτικοί στην Ουκρανία ενεργούν «γενναία, επαγγελματικά και ηρωικά».

    Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε έτοιμος να στείλει στο Μινσκ της Λευκορωσίας αντιπροσωπεία για συνομιλίες με την Ουκρανία. Η ρωσική αντιπροσωπεία θα περιλαμβάνει εκπροσώπους του υπουργείου Άμυνας, του υπουργείου Εξωτερικών και της διεύθυνσης της προεδρίας για συνομιλίες με την ουκρανική αντιπροσωπεία.

    «Σε απάντηση της πρότασης του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Πούτιν είναι έτοιμος να στείλει στο Μίνσκ ρωσική αντιπροσωπεία σε επίπεδο εκπροσώπων του υπουργείου Άμυνας, του υπουργείου Εξωτερικών και της διεύθυνσης της προεδρίας για συνομιλίες με την ουκρανική αντιπροσωπεία» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

    Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, ο Λουκασένκο, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο, τον διαβεβαίωσε ότι το Μινσκ θα είναι έτοιμο να δημιουργήσει όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις για τις συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

    Διαβάστε επίσης

    Ινδία: Διχασμένη μεταξύ Ρωσίας και Δύσης – Σιωπηλή η στάση της για τον πόλεμο στην Ουκρανία

    «Παγώνει» τα περιουσιακά στοιχεία Πούτιν και Λαβρόφ η ΕΕ

    ΟΗΕ: Η ρωσική εισβολή θα προκαλέσει προσφυγικό κύμα 5 εκατ. Ουκρανών



    ΣΧΟΛΙΑ