• Διεθνής πολιτική

    Όρμπαν: Ποτέ δεν ισχυριστήκαμε πως η Τρανσιλβανία ήταν ρουμανικά εδάφη

    Βίκτορ Ορμπάν

    Βίκτορ Ορμπάν


    Σε σχόλια που βαθαίνουν τη διαμάχη της Ουγγαρίας με τη Ρουμανία προχώρησε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, απευθυνόμενος σε υποστηρικτές του στο Baile Tusnad στην κεντρική Ρουμανία.

    Ο Όρμπαν δήλωσε πως έλαβε σημείωμα από τη ρουμάνικη κυβέρνηση μέσω του οποίου του ζητήθηκε να αποφύγει ορισμένα θέματα σχετικά με τα εθνικά σύμβολα και τα εδάφη της Ρουμανίας.

    «Ποτέ δεν ισχυριστήκαμε αυτά εδώ ήταν ρουμανικές εδαφικές ενότητες», ανέφερε ο Όρμπαν, αναφερόμενος στην Τρανσυλβανία, προκαλώντας την αντίδραση του Βουκουρεστίου, το οποίο ετοιμάζει απάντηση, σύμφωνα με το Bloomberg.

    Πάνω από 1 εκατ. εθνοτικά Ούγγροι ζουν στη Ρουμανία, πολλοί από τους οποίους μπορούν να ψηφίσουν στις εκλογές της Ουγγαρίας.

    Ο Όρμπαν ανέφερε πως η χώρα του θα υποστηρίξει την ένταξη της Ρουμανίας στη ζώνη Σένγκεν, όταν αναλάβει την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ τον Ιούλιο του 2024.

    Ανέφερε επίσης πως η Ρωσία δεν μπορεί να αποκοπεί από τον υπόλοιπο κόσμο και εξίσωσε τις δυτικές αξίες με τη «μετανάστευση, το κίνημα LGBTQ και τον πόλεμο».

    Πρόσθεσε δε ότι η Ασία, και ιδίως η Κίνα, «στέκεται μπροστά μας με πλήρη ενδυμασία μεγάλης δύναμης», επαναλαμβάνοντας  τους ισχυρισμούς του για κατάρρευση της Δύσης.

    Διαβάστε επίσης

    Ενρία (SSM): Οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα αναδυθούν ισχυρότερες μέσω των stress tests

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Ευχαρίστησε την Τουρκία για την αποστολή πυροσβεστικών αεροσκαφών στην Ελλάδα

    Ρωσία: Η Ουκρανία προσπάθησε να επιτεθεί με drone κατά της Κριμαίας



    ΣΧΟΛΙΑ