ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα Ηνωμένα Έθνη θεωρούν ότι το νομοσχέδιο για την παράτυπη μετανάστευση που παρουσίασε σήμερα η κυβέρνηση της Βρετανίας ισοδυναμεί με «το τέλος του δικαιώματος στο άσυλο» και κάλεσαν το Λονδίνο να υιοθετήσει «πιο ανθρωπιστικές» λύσεις.
«Ο νόμος, εφόσον εγκριθεί, θα ισοδυναμεί με το τέλος του δικαιώματος στο άσυλο, στερώντας από εκείνους που φτάνουν παράτυπα στο Ηνωμένο Βασίλειο το δικαίωμα να αναζητήσουν την προστασία που χορηγείται σε έναν πρόσφυγα, όσο επείγον και αν είναι το αίτημά τους», σχολίασε η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες, ζητώντας την αναθεώρησή του.
Δηλώνοντας «βαθύτατα ανήσυχη» για το σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης, η Ύπατη Αρμοστεία υπογραμμίζει ότι το Λονδίνο θα στερήσει από τους πρόσφυγες «ακόμη και τη δυνατότητα να παρουσιάσουν την περίπτωσή τους». Το γεγονός αυτό θα συνιστούσε κατάφωρη παραβίαση της Σύμβασης για το καθεστώς των προσφύγων.
«Οι περισσότεροι άνθρωποι που φεύγουν για να γλιτώσουν από τον πόλεμο και τις διώξεις, πολύ απλά δεν είναι σε θέση να εκδώσουν διαβατήρια και τις απαιτούμενες βίζες. Δεν υπάρχουν ασφαλείς και νόμιμοι οδοί στη διάθεσή τους», υπογράμμισε η Ύπατη Αρμοστεία. «Το να τους αρνούνται την πρόσβαση στο άσυλο με αυτό το επιχείρημα προσβάλλει την ίδια την αρχή για την οποία συγκροτήθηκε η Σύμβαση για τους πρόσφυγες», επέμεινε αυτός ο οργανισμός του ΟΗΕ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
ΗΠΑ: Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στη Γεωργία
Χαστούκι Πάουελ σε μέταλλα και πετρέλαιο – Σε χαμηλό εβδομάδας ο χρυσός – Βουτιά 3,6% για το WTI
Τραγωδία στα Τέμπη: Οι πρώτες αποφάσεις της Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων – Τι ζητάει
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βασίλης Κικίλιας: «Η Θεσσαλονίκη έχει τεράστιες δυνατότητες μέσα από το λιμάνι και τις λιμενικές υποδομές της»
- Κυριάκος Πιερρακάκης: Το Υπερταμείο καταλύτης για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας
- ΕΤΕπ: Υπογραφή συμφωνίας με τη Joltie για ταχύτερη ανάπτυξη των υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων
- Βρετανία: Μαζικές συλλήψεις διαδηλωτών υπέρ της οργάνωσης Palestine Action
