• Διεθνής πολιτική

    Ντόναλντ Τραμπ: Το εφετείο διέταξε να δοθούν στο Κογκρέσο οι φορολογικές δηλώσεις

    Ντόναλντ Τραμπ

    Ντόναλντ Τραμπ


    Το ομοσπονδιακό εφετείο αποφάσισε να δοθούν στο Κογκρέσο οι φορολογικές δηλώσεις του πρώην Αμερικανού προέδρου.  «Οι φορολογικές δηλώσεις του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να παραδοθούν στην Επιτροπή Τρόπων και Μέσων της Βουλής των Αντιπροσώπων», ανέφερε σε απόφασή του την Τρίτη μια ομοσπονδιακή επιτροπή εφετείων.

    Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα και αποτελεί το τελευταίο νομικό πλήγμα για τον Τραμπ, ο οποίος έχει χάσει επανειλημμένα τις προσπάθειες στα ομοσπονδιακά και πολιτειακά δικαστήρια να προστατεύσει τις φορολογικές του δηλώσεις και τα έγγραφα που σχετίζονται με τις επιχειρήσεις από διάφορες έρευνες.

    Επανεξέταση της υπόθεσης ζητά ο Τραμπ

    Η απόφαση του Εφετείου των ΗΠΑ για την Περιφέρεια της Κολούμπια ανακοινώθηκε μια ημέρα αφότου πράκτορες του FBI ερεύνησαν την κατοικία του Τραμπ στο Mar-a-Lago Club του στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, στο πλαίσιο έρευνας για την αφαίρεση ευαίσθητων εγγράφων από στον Λευκό Οίκο όταν άφησε την εξουσία το 2021.

    Η επιτροπή προσφυγών είπε ότι η επιτροπή της Βουλής είχε το δικαίωμα βάσει του νόμου να λάβει τα φορολογικά αρχεία του Τραμπ από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ. Η απόφαση επικυρώνει προηγούμενη απόφαση, από ομοσπονδιακό περιφερειακό δικαστή, η οποία εκδόθηκε τον Δεκέμβριο.

    Ο Τραμπ είναι πιθανό να ζητήσει από το Εφετείο του Περιφερειακού Δικαστηρίου να επανεξετάσει την υπόθεση ή να ζητήσει από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να εξετάσει την έφεση της απόφασης της Τρίτης.

    Διαβάστε επίσης

    ΥΠΑΜ Ρωσίας: Σε πυροδότηση πυρομαχικών οφείλεται η έκρηξη κοντά σε βάση στην Κριμαία

    Νέες εκρήξεις κοντά στην ρωσική αεροπορική βάση στην Κριμαία

    Ερντογάν: Επιθεώρηση από αέρος του «Αμπντουλχαμίντ Χαν» – Σε ποια περιοχή θα κινηθεί το τουρκικό γεωτρύπανο



    ΣΧΟΛΙΑ