• Διεθνής πολιτική

    Νίκησε ο Μπάιντεν και το Χόλιγουντ γιορτάζει. Χοροί, τραγούδια και κλάματα χαράς

    Ρις Γουίδερσπουν και Τζένιφερ Άνιστον υπέρ του Τζο Μπάιντεν


    Άλλοι γελούσαν κι άλλοι έκλαιγαν από τη χαρά τους, άλλοι χόρευαν,  άλλοι άνοιγαν σαμπάνιες και έκαναν αφιερώσεις κι όλοι μαζί πανηγύριζαν με κάθε τρόπο την εκλογή του Μπάιντεν. Το Χόλιγουντ φυσικά όλα αυτά, για την ακρίβεια οι άνθρωποί του, που στηρίζουν παραδοσιακά _και φανατικά_  τους Δημοκρατικούς αλλά και πολλά ακόμη διάσημα ονόματα της τέχνης και του αθλητισμού όπου κι αν βρίσκονται στην Αμερική, που ξέσπασαν με ενθουσιασμό και ανακούφιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Η ανάρτηση του ΛεΜπρον Τζέιμς για τη νίκη Μπάιντεν

    Το θρίλερ αυτών των εκλογών, η αναμονή της καταμέτρησης των ψήφων και οι εμπρηστικές δηλώσεις του Τραμπ, είναι αλήθεια, ότι τους είχαν στείλει όλους στα χαρακώματα.

    Δεν είναι περίεργο έτσι, που ο  σκηνοθέτης Σπάικ Λι βγήκε  να χορέψει στους δρόμους της Νέας Υόρκης, μαζί με άλλους συνεορτάζοντες, πίνοντας σαμπάνια _και μάλιστα από την καλή, όπως γράφει_  για να αφιερώσει στη συνέχεια μέσω Instagram στον Τζο Μπάιντεν και την Καμάλα Χάρις το «Philadelphia Freedom» του Ελτον Τζον με την ευχή:  «Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Αγάπη».

    Μαζί του -τρόπος του λέγειν- στο χορό και η Τζένιφερ Λόρενς που βγήκε στο δρόμο να χορέψει μόλις ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα. «Σήμερα είναι μια καλή μέρα! Καιρός να προχωρήσουμε μπροστά», έγραψε η  Τζένιφερ Άνιστον.

    Ρις Γουίδερσπουν και Τζένιφερ Άνιστον υπέρ του Τζο Μπάιντεν

     «Συγχαρητήρια στον Μπάιντεν, την Χάρις και την αγαπημένη μας χώρα. Η ειλικρίνεια και η τιμιότητα κέρδισαν» ήταν η ανάρτηση της Μπάρμπαρα Στρέιζαντ στο Twitter, μαζί με ένα τραγούδι. Κι ο Στίβεν Κινγκ σταράτα και χωρίς μυστήριο: «Μία από τις καλύτερες μέρες της ζωής μου».

    «Τζο, Καμάλα και Αμερικανικέ λαέ, δώσατε στον κόσμο μία από τις μεγαλύτερες πράξεις καλοσύνης και γενναιότητας που έχει δει ποτέ η ανθρωπότητα. Τίποτα άλλο από την αγάπη για τον νέο Αρχηγό μας και την 1η γυναίκα αντιπρόεδρο που εκλέχτηκε στον Λευκό Οίκο», λέει η Λέιντι Γκάγκα. Κι όσο για τον Ρίκι Μάρτιν ενθουσιασμένος κι αυτός: «Σας ευχαριστώ για την ακεραιότητα και το ενωτικό σας πνεύμα. Ως Πουερτορικανός είναι τιμή μου, που συνεργάστηκα με εσάς και την ομάδα σας σε αυτήν τη δύσκολη καμπάνια. Ήμουν σε θέση να αισθανθώ το πάθος σας από πρώτο χέρι, εμπνευσμένο και μεταδοτικό. Συγχαρητήρια και στην Καμάλα Χάρις. Τώρα, ξεκινά η ακόμα πιο σκληρή δουλειά. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό».

    Τη χαρά του εκδήλωσε βέβαια και ο Μαικλ Μουρ, από τους πρώτους μάλιστα και ανακουφισμένος, καθώς ήταν από αυτούς που είχαν προειδοποιήσει για την πιθανότητα να ξαναβγεί ο Τραμπ. Πολλοί θυμούνται άλλωστε, ότι είχε προβλέψει τη νίκη του το 2016 .

    «Σήμερα είναι μια μνημειώδης ημέρα», έγραψε στο Ινσταγκραμ και η Ρις Γουίδερσπουν, που εσχάτως έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για την πολιτική, αναφέροντας προσωπικότητες του γυναικείου κινήματος, ανάμεσα στις οποίες και η πρόσφατα εκλιπούσα  Ρουθ Μπάντερ Γκίνσμπεργκ.  «Ας αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να αναγνωρίσουμε πόσο μακριά έχουν φτάσει οι γυναίκες σε αυτήν τη χώρα. Το να σκέφτομαι όλους εκείνους που έσπασαν τα εμπόδια και άνοιξαν το δρόμο σε μια γυναίκα και τελικά  να είναι Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών με συγκινεί», γράφει η Ρις Γουίδερσπουν.

    Η ανάρτηση της Τζίτζι Χαντίντ 

    Ο ΛεΜπρον Τζέιμς δεν χρειάστηκε να γράψει τίποτα, ούτε να βάλει καλάθι ο ίδιος. Ανέβασε απλώς φωτογραφία με τον Μπάιντεν να βάζει αυτός το καλάθι σε αγώνα μπάσκετ κι από κάτω τον Τραμπ να προσπαθεί ματαίως.

    Η Εύα Λονγκόρια έγραψε πως «Νίκησε η δημοκρατία! Τα παιδιά μας, μας παρακολουθούσαν ως χώρα. Για να δούνε τι θα αποφασίζαμε. Διαίρεση και Μίσος ή Ενότητα και Αγάπη. Επιλέξαμε σωστά. Η Αγάπη θα αντιτάσσεται πάντα στο μίσος! Ενότητα, ας αρχίσουμε να κλείνουμε πληγές ως Αμερικανοί!». Ενώ η Σερ δήλωνε, πως η νίκη  του Μπάιντεν  είναι ένα  μήνυμα, ότι η Αμερική είναι και πάλι μέρος της υφηλίου και η Αριάνα Γκράντε έκλαιγε,  όπως έγραφε η ίδια στους λογαριασμούς της.

    Ο Ρίκι Μάρτιν για τον Τζο Μπάιντεν
     ΛεΜπρον Τζέιμς

    «Σήμερα στην Αμερική έχουμε πάρτι. Σας ευχαριστούμε για τις υπηρεσίες σας. Ανυπομονώ να μας κυβερνήσετε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια» είναι το μήνυμα της Μάιλι Σάιρους. Πανηγυρισμοί εξάλλου και από τις δύο πολυβραβευμένες, μαύρες ηθοποιούς Βαϊόλα Ντέιβις και  Κέρυ Ουάσιγκτον, που ευχαρίστησαν τον αμερικανικό λαό για την ψήφο του.

    Και η έκπληξη: Συγχαρητήρια στον Μπάιντεν και την Καμάλα Χάρις και από τον σταρ Άρντολντ Σβαρτσενέγκερ. «Σας υποστηρίζω, γιατί η επιτυχία σας είναι η επιτυχία της χώρας», γράφει ο  γνωστός ρεπουμπλικανός και πρώην αποτυχημένος πολιτικός.

    Κανείς πάντως δεν μιλάει γι΄αυτούς τους λίγους ψήφους με τους οποίους ανακηρύχθηκε πρόεδρος  ο Τζο Μπάιντεν και γιατί η  μισή σχεδόν η Αμερική δεν κατάλαβε ακόμη, τι εστί Τραμπ. Μεγάλο το πρόβλημα αλλά εν τέλει δεν είναι οι μοναδικοί που την έπαθαν έτσι, η Ιστορία, και η πρόσφατη είναι γεμάτη από τέτοια παραδείγματα.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ