• Διεθνής πολιτική

    Νετανιάχου: Όλοι θα λογοδοτήσουν για την επίθεση της Χαμάς

    • NewsRoom
    Μπενιαμίν Νετανιάχου

    Μπενιαμίν Νετανιάχου


    Διάγγελμα προς τον ισραηλινό λαό απηύθυνε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

    O Νετανιάχου τόνισε πως όλοι στην κυβέρνηση κάνουν ό,τι μπορούν για να γυρίσουν πίσω οι πολίτες που απήχθησαν από τη Χαμάς.

    Επιβεβαίωσε επίσης πως οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) προετοιμάζονται «για μία χερσαία εισβολή», αλλά τόνισε πως δεν πρόκειται να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Το πότε αυτή θα ξεκινήσει, ανέφερε πως θα καθοριστεί από τις  συζητήσεις μεταξύ των υπευθύνων αξιωματούχων.

    «Όλοι οι ένοπλοι της Χαμάς είναι καταδικασμένοι», ανέφερε, προσθέτοντας ότι οι άνθρωποι εργάζονται «νυχθημερόν».

    «Θέλω να το ξεκαθαρίσω, το χρονοδιάγραμμα της επιχείρησης των IDF καθορίζεται ομόφωνα από το υπουργικό συμβούλιο που διευθύνει τον πόλεμο μαζί με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου». «Εργαζόμαστε προκειμένου να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες βέλτιστες συνθήκες για τις επόμενες επιχειρήσεις τους» υπογράμμισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

    Ο Νετανιάχου κάλεσε επίσης τους κατοίκους της Γάζας να μετακινηθούν προς τον νότο, ενώ για τους πολίτες της χώρας του τόνισε  πως «συστήνουμε να φέρουν όπλα».

    Παράλληλα, προέτρεψε τους Ισραηλινούς «να μην ξεχάσουν ούτε για μια στιγμή» εκείνους που σκοτώθηκαν στις επιθέσεις της Χαμάς. «Είναι σαν να βάζουν χιλιάδες βέλη στην καρδιά μας που αιμορραγεί» είπε, προσθέτοντας ότι θα «οριστεί εθνική ημέρα πένθους για να θυμόμαστε τα θύματα».

    «Ο ρόλος μου είναι να οδηγήσω αυτή τη χώρα και το λαό της σε μια ολοκληρωτική νίκη επί των εχθρών μας» πρόσθεσε κι υπογράμμισε πως «Μαζί θα πολεμήσουμε και μαζί θα νικήσουμε».

    Διαβάστε επίσιης

    Λαγκάρντ: Απότελεσμα σκληρής δουλειάς, μεταρρυθμίσεων και προσήλωσης η επενδυτική βαθμίδα, οι Έλληνες θα συνεχίσουν

    Ο πρέσβης του Ισραήλ στον ΟΗΕ καλεί εκ νέου τον Γκουτέρες να παραιτηθεί

    ΗΠΑ: Αμερικανοί βουλευτές ζητούν από τον Άντονι Μπλίνκεν να απαιτήσει από την Τουρκία τη διακοπή των σχέσεων με τη Χαμάς



    ΣΧΟΛΙΑ