• Διεθνής πολιτική

    Νετανιάχου: Ο πόλεμος πέρασε σε νέα φάση – Υποκριτές όσοι μας κατηγορούν για εγκλήματα πολέμου

    • NewsRoom
    Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου

    Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου


    Νέο μήνυμα έστειλε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανακοινώνοντας πως ο πόλεμος εναντίον της Χαμάς πέρασε σε μια νέα φάση.

    «Αυτή είναι η δεύτερη φάση του πολέμου» ανέφερε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου.

    «Όσοι μας κατηγορούν για εγκλήματα πολέμου είναι υποκριτές. Ο πόλεμος μέσα στη Λωρίδα της Γάζας θα είναι δύσκολος και μακρύς. Η Χαμάς χρησιμοποιεί τον λαό της ως ασπίδα», πρόσθεσε.

    «Βασικός μας στόχος η διασφάλιση της ύπαρξης του Ισραήλ και η απόλυτη ήττα του εγκληματικού εχθρού» ανέφερε ο Νετανιάχου. «Χθες, τα στρατεύματά μας εισήλθαν στη Γάζα από τις πύλες του κακού».

    «Υπάρχουν στιγμές κατά τις οποίες ένα κράτος αντιμετωπίζει δύο επιλογές: την ύπαρξη ή τον θάνατο», ανέφερε, ξεκαθαρίζοντας ότι το Ισραήλ δεν θα αφήσει αναπάντητες τις τρομοκρατικές ενέργειες της Χαμάς.

    «Το Ισραήλ κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει τις απώλειες αμάχων» υπογράμμισε ο Νετανιάχου. «Θα πολεμήσουμε και θα νικήσουμε… αυτή είναι η αποστολή της ζωής μας» κατέληξε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στο μήνυμά του.

    Νωρίτερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ είχε συναντηθεί με συγγενείς ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς, διαβεβαιώνοντάς τους πως το κράτος θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να απελευθερωθούν.

    «Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα για να τους φέρουμε πίσω», τους είπε ο Νετανιάχου, προσθέτοντας ότι αυτός είναι ένας από τους στόχους του πολέμου.

    «Αυτή η προσπάθεια όχι μόνο δεν έχει σταματήσει, αλλά συνεχίζεται και συνεχίζεται ακόμη πιο σκληρά», είπε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

    Διαβάστε επίσης

    Ισραήλ: Ανακαλεί τους διπλωμάτες από την Τουρκία μετά τις δηλώσεις Ερντογάν – «Επανεξετάζουμε τις σχέσεις μας»

    Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Ζητούν παρέμβαση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Γάζα

    Ισραηλινός Στρατός: «Πεδίο μάχης» από το εξής η πόλη της Γάζας – «Φύγετε αμέσως προς Νότο»



    ΣΧΟΛΙΑ