• Διεθνής πολιτική

    Ισραηλινός Στρατός: «Πεδίο μάχης» από το εξής η πόλη της Γάζας – «Φύγετε αμέσως προς Νότο»

    • NewsRoom
    Καπνοί πάνω από τη Γάζα μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό

    Καπνοί πάνω από τη Γάζα μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό


    Ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε σήμερα ότι στο εξής η Πόλη της Γάζας και τα περίχωρά της θα θεωρούνται «πεδίο μάχης» και κάλεσε τους κατοίκους «να φύγουν αμέσως» προς τα νότια.

    «Το κυβερνείο της Γάζας είναι πεδίο μάχης. Οι τοποθεσίες των καταφυγίων και ολόκληρη η περιοχή δεν είναι ασφαλείς» αναφέρεται σε φυλλάδια που ο στρατός λέει ότι έριξε στην πόλη. «Πρέπει να φύγετε αμέσως προς τις ζώνες νοτίως του Ουάντι Γάζα, του ποταμού που διαρρέει τον θύλακα από τα ανατολικά προς τα δυτικά, προστίθεται σε αυτό το κείμενο.

    Νωρίτερα, εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού είχε προειδοποιήσει τους κατοίκους της Γάζας να εγκαταλείψουν άμεσα την περιοχή, καθώς επίκειται νέα επιχείρηση τις επόμενες ώρες.

    Χαμάς: Να εφαρμοστεί το ψήφισμα του ΟΗΕ για ανθρωπιστική βοήθεια

    Από την πλευρά της, η Χαμάς κάλεσε σήμερα για άμεση εφαρμογή του ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ώστε να επιτραπεί η διέλευση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, προειδοποιώντας για μια καταστροφή καθώς το Ισραήλ διεύρυνε τις αεροπορικές και χερσαίες επιθέσεις του στη διάρκεια της νύχτας.

    «Θεωρούμε πως η απόφαση είναι μια νίκη για τον παλαιστινιακό λαό μας, και απαιτούμε αυτή η βοήθεια που έχει συγκεντρωθεί στην αιγυπτιακή πλευρά να σταλεί γρήγορα και να διανεμηθεί προς όλες τις περιοχές και τα νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε ο Χαμάντ σε συνέντευξη Τύπου στη Βηρυτό.

    Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών κάλεσε χθες με συντριπτική πλειοψηφία για άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους μαχητές της Χαμάς και απαίτησε πρόσβαση της βοήθειας στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας και προστασία των αμάχων. Το ψήφισμα, που συνέταξαν αραβικά κράτη, δεν είναι δεσμευτικό αλλά έχει πολιτική βαρύτητα.

    Διαβάστε επίσης

    Elon Musk: Το Starlink θα παρέχει τηλεπικοινωνιακή σύνδεση στη Γάζα

    Ερντογάν: Κατακτητής της Παλαιστίνης το Ισραήλ – Δεν είναι τρομοκράτες η Χαμάς

    Σαουδική Αραβία: Καταδικάζει τις χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ



    ΣΧΟΛΙΑ