• Διεθνής πολιτική

    Νετανιάχου: Οι όμηροι θα απελευθερωθούν σταδιακά

    • NewsRoom
    Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου

    Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου


    Θετική φαίνεται πως είναι η στάση του Ισραήλ γύρω από τη συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς με αντάλλαγμα μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός, με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να δηλώνει πως «οι όμηροι θα απελευθερωθούν σταδιακά».

    Η κυβερνητική συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μετά από χωριστές συνεδριάσεις τόσο του Υπουργικού Συμβουλίου Πολέμου όσο και του Υπουργικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

    Ο Νετανιάχου, με βιντεοσκοπημένη δήλωση του, χαρακτήρισε την επιστροφή των ομήρων ως «ιερό και κορυφαίο στόχο». Τόνισε πάντως πως το Ισραήλ δεν θα σταματήσει μετά την κατάπαυση του πυρός.

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατέστησε σαφές στη συνεδρίαση πως το περίγραμμα της συμφωνίας περιλαμβάνει επισκέψεις του Ερυθρού Σταυρού στους ομήρους που δεν έχουν ακόμη απελευθερωθεί, καθώς και την προμήθεια φαρμάκων.

    Ο υπουργός Μπένι Γκαντζ μίλησε επίσης κατά την έναρξη της συνεδρίασης, λέγοντας ότι το περίγραμμα της συμφωνίας «είναι δύσκολο και επώδυνο από ανθρώπινη άποψη, αλλά είναι η σωστή συμφωνία».

    Νωρίτερα, οι πληροφορίες έλεγαν πως η Χαμάς συμφώνησε για την απελευθέρωση έως και 50 ομήρων από το Ισραήλ.

    Ειδικότερα, η συμφωνία προβλέπει την απελευθέρωση 30 παιδιών και 20 γυναικών, από τις οποίες οι 8 είναι μητέρες, ανέφερε την Τρίτη η Haaretz, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ισραήλ.

    Η Χαμάς έχει απαγάγει περίπου 30 παιδιά και εφήβους και τουλάχιστον 13 μητέρες.

    Διαβάστε επίσης

    Ισραήλ: Η Χαμάς θα απελευθερώσει 30 παιδιά και 20 γυναίκες

    Λευκός Οίκος: Η Βάγκνερ θα στείλει σύστημα αεράμυνας στο Ιράν

    Μπάιντεν για Μεσανατολικό: «Είμαστε πολύ κοντά» σε συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων



    ΣΧΟΛΙΑ