• Διεθνής πολιτική

    NBC: Η Χαμάς θα αφήσει ελεύθερους όλους τους άμαχους ομήρους αν το Ισραήλ σταματήσει τους βομβαρδισμούς

    • NewsRoom
    Χαμάς

    Χαμάς


    Η Χαμάς θα απελευθερώσει όλους τους ομήρους άμαχους πολίτες που κρατά, μετά την τρομοκρατική της επίθεση στο Ισραήλ, αν ο ισραηλινός στρατός (IDF) σταματήσει τους βομβαρδισμούς του στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε αξιωματούχος της οργάνωσης μιλώντας στο NBC News.

    Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η τρομοκρατική οργάνωση είναι αποφασισμένη να αφήσει τους ομήρους μέσα σε μια ώρα από την στιγμή που ο IDF ανακοινώσει το τέλος των επιθέσεων.

    Υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ασφαλές μέρος για να απελευθερωθούν τώρα οι όμηροι.

    Σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση και των Ισραηλινών στρατιωτών που κρατούνται όμηροι, ο αξιωματούχος της Χαμάς είπε ότι το Ισραήλ πρέπει να απελευθερώσει όλους τους Παλαιστίνιους που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

    Ο αξιωματούχος της Χαμάς ισχυρίστηκε επίσης ότι οι ΗΠΑ και το Ισραήλ γνωρίζουν ήδη τους όρους τους για την απελευθέρωση αμάχων ομήρων, επειδή η μαχητική ομάδα τους αποκάλυψε στις συνομιλίες της με τους ηγέτες πολλών αραβικών χωρών.

    Νωρίτερα, πάντως, ο στρατιωτικός κλάδος της Χαμάς ανακοίνωσε πως επιτέθηκε με ρουκέτα R-160 κατά της πόλης Χάιφα. Η επίθεση έγινε λίγο μετά τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα, ο οποίος άφησε πίσω του τουλάχιστον 500 νεκρούς.

    Διαβάστε επίσης

    Δυτική Όχθη: Τριήμερο πένθος για τα θύματα στο νοσοκομείο της Γάζας

    Γερμανία: Ειδικές δυνάμεις στην Κύπρο, για το ενδεχόμενο «στρατιωτικής εκκένωσης» από το Ισραήλ

    Πόλεμος στο Ισραήλ: Χτυπήθηκε νοσοκομείο στην Γάζα – Φόβοι για 500 νεκρούς



    ΣΧΟΛΙΑ