• Διεθνής πολιτική

    ΝΑΤO: Αντιπροσωπεία του Κογκρέσου συναντήθηκε με τον SΣτόλτενμπεργ – Συμμετείχε και ο Μπομπ Μενέντεζ

    Γένς Στόλτενμπεργκ

    Γένς Στόλτενμπεργκ


    Aντιπροσωπεία του Κογκρέσου των ΗΠΑ βρέθηκε στο ΝΑΤΟ και συναντήθηκε με τον ΓΓ της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ. Η αντιπροσωπεία περιελάμβανε τους προέδρους των επιτροπών της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων, γερουσιαστή Πάτρικ Λήχι, γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ και γερουσιαστή Ρίτσαρντ Νιλ, μαζί με άλλους 13 διακεκριμένους Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές και εκπροσώπους.

    Ο κ. Στόλτενμπεργκ ενημέρωσε την αντιπροσωπεία σχετικά με τις εργασίες για την ενίσχυση της αποτροπής και της άμυνας του ΝΑΤΟ και τις προσπάθειες των Συμμάχων να παρέχουν και να διατηρήσουν την στήριξη στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας για την ασφάλεια. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Συμμαχίας, συζήτησαν την ιστορική αίτηση της Φινλανδίας και της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Ο κ. Στόλτενμπεργκ είπε ότι χαιρετίζει την ισχυρή δικομματική υποστήριξη των ΗΠΑ για την αποδοχή της Φινλανδίας και της Σουηδίας στη Συμμαχία. Σημείωσε επίσης τη σημασία της αντιμετώπισης των ανησυχιών για την ασφάλεια όλων των Συμμάχων.

    Η δικομματική αντιπροσωπεία και ο Γενικός Γραμματέας συζήτησαν επίσης για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ τον επόμενο μήνα, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης της αποτροπής και της άμυνας της Συμμαχίας και της ενίσχυσης της υποστήριξης προς τους εταίρους. Εξέτασαν τέλος τον επιμερισμό των βαρών εντός της Συμμαχίας και τη σημασία των συνεχιζόμενων αμυντικών επενδύσεων.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης:

    Gazprom: Aναστολή παροχής φυσικού αερίου στη Φινλανδία

    Συμφωνία Γερμανίας-Κατάρ για προμήθεια LNG και υδρογόνου από το 2024



    ΣΧΟΛΙΑ