• Διεθνής πολιτική

    Μητσοτάκης για την αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ: Απαράδεκτο γεγονός – Η ΕΕ να ασκήσει πιέσεις στην Λευκορωσία

    • NewsRoom

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Η Ευρώπη πρέπει να ασκήσει πίεση στην Λευκορωσία, αναφέρει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε tweet μετά την αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο Μινσκ, με εντολή του Λουκασένκο, για να συλληφθεί οπαδός της λευκορωσικής αντιπολίτευσης.

    Το γεγονός «δεν έχει προηγούμενο, είναι σοκαριστικό» σημειώνει ο πρωθυπουργός.

    «Η αναγκαστική προσγείωση της πτήσης, προκειμένου για να κρατηθεί ένας δημοσιογράφος δεν έχει προηγούμενο, είναι σοκαριστικό. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των επιβατών. Το αυριανό Συμβούλιο πρέπει να αυξήσει την πίεση σε βάρος της Λευκορωσίας. Μέχρι εδώ!».

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας -ο οποίος μεταβαίνει αύριο στην Ρωσία, όπου θα έχει συνάντηση με τον Σεργκέι Λαβρόφ- είχε νωρίτερα σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον Λιθουανό ομόλογό του, Γκαμπριέλιους Λαντσμπέργκις.

    Ο κ. Λαντσμπέργκις τον ενημέρωσε για τις συνθήκες, υπό τις οποίες έγινε η αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους της Ryanair στο Μινσκ και για τις προσπάθειες που καταβάλλει η λιθουανική πλευρά για τη μεταφορά των επιβατών στο Βίλνιους.

    «Αμφότεροι τόνισαν την ανάγκη για την άμεση απελευθέρωση όλων των επιβατών και ότι θα συνεχίσουν να συντονίζουν τις προσπάθειες τους και στο πλαίσιο της ΕΕ», σημειώνει ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

    Διαβάστε ακόμη:

    Θρίλερ στον αέρα: Ο Λουκασένκο διέταξε να αλλάξει ο προορισμός πτήσης για να συλλάβει αντιφρονούντα



    ΣΧΟΛΙΑ