• Διεθνής πολιτική

  Λουκασένκο σε Λευκορώσους αθλητές: Νικήστε τους!

  • NewsRoom
  Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο

  Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο


  Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο προέτρεψε σήμερα (30/4) απευθυνόμενος τους Λευκορώσους αθλητές που θα συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 του Παρισιού ως ουδέτεροι, να κερδίσουν τους αντιπάλους τους.

  «Αν έχετε κάνει την επιλογή σας και πάτε εκεί υπό ουδέτερο καθεστώς, νικήστε τους, δείξτε τους ότι είστε πραγματικοί Λευκορώσοι», δήλωσε ο Αλεξάντερ Λουκασένκο, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου από την προεδρία, ενώ η Λευκορωσία είναι αποκλεισμένη ως κράτος από τους Αγώνες λόγω της υποστήριξής του στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

  Στα τέλη Μαρτίου, η ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι αθλητές δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν στην παρέλαση κατά την τελετή έναρξης στο Παρίσι.

  Αυτή η απαγόρευση είναι επιπλέον της υποχρέωσής τους να συμμετέχουν ως ουδέτεροι, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν υποστηρίξει ανοιχτά την επίθεση κατά της Ουκρανίας. Ο ύμνος της Ρωσίας και της Λευκορωσίας δεν θα μπορούν επίσης να ακουστούν.

  Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στην περιοχή Μογκίλεφ της Λευκορωσίας, οι κάτοικοι ρώτησαν τον Αλεξάντερ Λουκασένκο τι πιστεύει για αυτή τη συμμετοχή υπό ουδέτερο καθεστώς, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Προεδρίας της Λευκορωσίας.

  «Είναι στο χέρι του αθλητή να επιλέξει. Αν αποφασίσει να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα είναι ακόμη πιο άγριος. Γιατί καταλαβαίνετε ότι η ψυχική κατάσταση και ο θυμός δεν είναι δευτερεύουσας σημασίας στον αθλητισμό», αντέδρασε ο κ. Λουκασένκο.

  «Είστε Λευκορώσοι και όταν βγαίνετε νικητές, είναι ένας καλός τρόπος για να τους χτυπήσουμε πολιτικά στα μούτρα», επέμεινε.

  Διαβάστε επίσης:

  Conference League: Οι ημιτελικοί του Ολυμπιακού κόντρα στην Άστον Βίλα αποκλειστικά στην COSMOTE TV

  ΗΠΑ: Φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές κάνουν κατάληψη σε ένα κτίριο του Πανεπιστημίου Κολούμπια

  ΕΛΑΣ: Σε λειτουργία το 10201, η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή για την προστασία των ανηλίκων  ΣΧΟΛΙΑ