ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε μήνυμά του για την αυριανή γιορτή της ιταλικής αβασίλευτης δημοκρατίας, ο πρόεδρος της χώρας, Σέρτζιο Ματαρέλα, αναφέρθηκε στις εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία και στις προσπάθειες που έχουν ως στόχο την ειρήνευση.
«Η Ιταλία αναζητά διεξόδους από τον πόλεμο, οι οποίες αποσκοπούν στο να αποσυρθούν οι δυνάμεις κατοχής και να ξεκινήσει η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας», δήλωσε ο Ιταλός πρόεδρος.
«Βρισκόμαστε και πάλι αντιμέτωποι με έναν πόλεμο που θυμίζει τις ένοπλές συρράξεις του δέκατου ένατου αιώνα. Με έναν πόλεμο ο οποίος φέρνει θάνατο και καταστροφές. Και η αναφορά, φυσικά, στο αίσθημα ευθύνης όλων, είναι άμεση», πρόσθεσε ο Ματαρέλα.
Ο Ιταλός πρόεδρος, παράλληλα, υπογράμμισε ότι «με διαύγεια και θάρρος, πρέπει να τεθεί τέλος στον παραλογισμό του πολέμου και να προαχθούν τα δίκαια αιτήματα της ειρήνης» και ότι «ο πόλεμος που βρίσκεται σε εξέλιξη μπορεί να έχει, αναπόφευκτα, παγκόσμιες επιπτώσεις, προκαλώντας οπισθοδρόμηση της ανθρωπότητας και της συνολικής προόδου της».
«Είναι κάτι που μας αφορά όλους. Η διεθνής κοινότητα διαπιστώνει ότι τίθενται υπό αμφισβήτηση, αποτελέσματα τα οποία είχαν επιτευχθεί τις τελευταίες δεκαετίες. Μοιάζει να γίνονται πραγματικότητα σενάρια, στα οποία η ίδια η ανθρωπότητα πρωταγωνιστεί στην καταστροφή της», ολοκλήρωσε ο Σέρτζιο Ματαρέλα.
Διαβάστε επίσης:
Ο Ρώσος ολιγάρχης Μπόρις Ρότενμπεργκ προσέφυγε στα δικαστήρια για να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό
Μπλίνκεν: Μια νέα τουρκική επίθεση στη Συρία θα υπονόμευε την περιφερειακή σταθερότητα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Καρυστιανού: Ανάρτηση για την μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στο Σύνταγμα
- Η ιδιωτική συνάντηση μεταξύ Ορσέλ και Νοφ (UniCredit-Commerzbank)
- Τράπεζα Πειραιώς: Πούλησε χαρτοφυλάκιο NPEs αξίας 250 εκ. ευρώ στη Waterwheel Capital Management – Στη Cepal η διαχείριση
- Ισραήλ: Ερυθρός Σταυρός, Χαμάς και ομάδα από την Αίγυπτο ψάχνουν για τις σορούς ομήρων στη Γάζα