• Διεθνής πολιτική

    Κιλιτσντάρογλου σε Ερντογάν: Αν έχεις ψυχή κάνε ένα βήμα για τα νησιά τα οποία καταλήφθηκαν, θα σε στηρίξουμε

    • NewsRoom
    Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

    Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου


    Σε προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, απαντώντας σε ερώτημα του Τούρκου προέδρου.

    Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη χθεσινή προκλητική ομιλία του ο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του προειδοποίησε τη χώρα μας να «συνέλθει και να διορθώσει τα λάθη της», ενώ παράλληλα απηύθυνε ερωτήματα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

    Συγκεκριμένα, μεταξύ των ερωτημάτων ήταν το εξής ερώτημα: «Είναι (ο Κιλιτσντάρογλου) μαζί με την Τουρκία στις προσπάθειές του να δημιουργήσει μόνιμες οικονομικές ζώνες στη συνοριακή γραμμή σε Μεσόγειο και Αιγαίο ή όχι;».

    Λίγο αργότερα, ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, απάντησε στον Τούρκο πρόεδρο, με εξίσου προκλητικές δηλώσεις.

    Συγκεκριμένα, ο Κεμάλ  Κιλιτσντάρογλου ανέφερε: «Η στάση μας είναι πολύ σαφής. Είναι επιτακτική ανάγκη να αυξήσουμε την πίεση σε Μεσόγειο και Αιγαίο. Αυτές οι δουλειές δεν γίνονται βγάζοντας το πλοίο και μετά αποσύροντάς το να λες: ”μακάρι να με καλέσει ο Μπάιντεν”. Αν έχεις ψυχή, κάνε ένα βήμα για τα νησιά τα οποία καταλήφθηκαν και για τα στρατιωτικοποιημένα νησιά. Θα σε στηρίξουμε!».

    Διαβάστε επίσης:

    Κομισιόν: Παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου οι τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από ελληνικές κατοικημένες περιοχές

    Βαρβιτσιώτης: Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας



    ΣΧΟΛΙΑ