• Πολιτική

    Βαρβιτσιώτης: Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας

    Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

    Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης


    «Η Ελλάδα επιδεικνύει ψυχραιμία και αποφασιστικότητα απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν θα αφήσουμε την Τουρκία να παίζει ένα παιχνίδι προκλητικότητας και έντασης χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι αυτό το παιχνίδι που λεκτικά καλλιεργεί, αυτήν τη στιγμή, θα μένει αναπάντητο», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

    Ειδικότερα, για τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του Γερμανού καγκελάριου, Όλαφ Σολτς, ο αναπληρωτής υπουργός, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, τόνισε πως ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον συνομιλητή του ότι η χώρα μας όσες φορές έχει καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με τη γείτονα και «ενώ έχουμε λάβει τις σχετικές διαβεβαιώσεις, την επομένη του διαλόγου, αντί να οδηγούμαστε σε αποκλιμάκωση, οδηγούμαστε σε κλιμάκωση, είτε με υπερπτήσεις είτε με διεκδικήσεις από πλευράς Τουρκίας».

    Σε ερώτηση σχετικά με το εξώφυλλο γαλλικού περιοδικού που εμφανίζει μαζί τον Ρώσο και τον Τούρκο Πρόεδρο, απάντησε ότι η ρητορεία Πούτιν και Ερντογάν ταυτίζονται σε ό,τι αφορά στην πολιτική του αναθεωρητισμού και του μεγαλοϊδεατισμού.

    Διαβάστε επίσης:

    Κομισιόν: Παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου οι τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από ελληνικές κατοικημένες περιοχές

    Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου δεν αμφισβητείται



    ΣΧΟΛΙΑ