ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και μεγάλη αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ, Νάνσι Πελόζι, συντάχθηκε με την ομάδα πολιτικών και των δύο μεγάλων κομμάτων που ζητούν την άμεση απομάκρυνση του Ντόναλντ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο, και την ανάληψη της εξουσίας από τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, μέχρι τις 20 Ιανουαρίου, οπότε και αναλαμβάνει ο Τζο Μπάιντεν τα ηνία της χώρας.
Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ζήτησε από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, την ενεργοποίηση της 25ης τροπολογίας του αμερικανικού Συντάγματος για την καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ. «Εάν ο Μάικ Πενς δεν ανταποκριθεί στο κάλεσμα, τότε το Κογκρέσο θα προχωρήσει στη διαδικασία παραπομπής του Τραμπ», συμπλήρωσε.
Όπως και ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ, η Νάνσι Πελόζι κατηγόρησε τον πρόεδρο Τραμπ για τις πρωτοφανείς εικόνες με τους οργισμένους οπαδούς του, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη στην Ουάσινγκτον μετά από κάλεσμα του Αμερικανού Προέδρου και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το Καπιτώλιο, εισβάλοντας στο κτήριο και διακόπτοντας για τέσσερις ώρες την συνεδρίαση του Κογκρέσου για την κύρωση των ψήφων των μεγάλων εκλεκτόρων.
«Ο Ντόναλντ Τραμπ διέπραξε μια στασιαστική πράξη», ανέφερε η Νάνσι Πελόζι, «πρέπει να αποπεμφθεί άμεσα».
Στην ομιλία της, η Νάνσι Πελόζι έκανε λόγο για πρωτοφανή επίθεση του Τραμπ στη Δημοκρατία, ενώ τόνισε πως η 6η Ιανουαρίου θα χαραχθεί ως μαύρη σελίδα στην ιστορία των ΗΠΑ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κασσελάκης: Ανακοίνωσε έκτακτο συνέδριο του Κινήματος Δημοκρατίας στις 7-8 Φεβρουαρίου
- Λίνα Μενδώνη: Για περισσότερο από έξι χρόνια ο Πολιτισμός έχει μετατραπεί σε προσοδοφόρο πρωταγωνιστή της ανάπτυξης
- Φλωρίδης: Εκτιμώ που δύο πολιτικοί αρχηγοί που τιμήθηκαν με θέση στον εξώστη, ήρθαν στη Βουλή να αντιπαρατεθούν μαζί μου
- Φλωρίδης: Η μεταρρύθμιση στην Δικαιοσύνη έχει δώσει ήδη εντυπωσιακούς ρυθμούς επιτάχυνσης