• Διεθνής πολιτική

    Καρίμ Μπενζεμά: Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του υπ. Εσωτερικών της Γαλλίας

    • NewsRoom
    Καρίμ Μπενζεμά

    Καρίμ Μπενζεμά (Reuters)


    Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του υπ. Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλ Νταρμανέν, κατέθεσε ο Γάλλος διεθνής ποδοσφαιριστής Καρίμ Μπενζεμά, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ακολουθήσει και νέα σχετική κίνηση κατά της ευρωβουλευτή Ναντίν Μορανό.

    Ο Γάλλος υπουργός είχε δηλώσει πως ο Μπενζεμά, ο οποίος έχει καταγωγή από την Αλγερία, έχει «διαβόητους δεσμούς» με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, ισχυρισμός που σύμφωνα με τον δικηγόρο του ποδοσφαιριστή του προκάλεσε τεράστια βλάβη στην τιμή και στη φήμη του, ενώ τον κατέστησε θύμα «πολιτικής χειραγώγησης».

    Ο Μπενζεμά ζητά αποζημίωση 12.000 ευρώ από τον Γάλλο πολιτικό, τα οποία δηλώνει πως θα  χρησιμοποιήσει για φιλανθρωπικό σκοπό.

    Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας της Σαουδικής Αραβίας Αλ Ιτιχάντ είχε δημοσιοποιήσει λίγο μετά την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας ένα μήνυμα υποστήριξης προς τους Παλαιστινίους, το οποίο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στη Γαλλία.

    Μεταξύ αυτών που αντέδρασαν ήταν και ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Μακρόν, η οποία συνεχίζει να αντιμετωπίζει πιέσεις γύρω από το ζήτημα της κρίσης στη Μέση Ανατολής και της στάσης που θα πρέπει να κρατήσει η χώρα.

    Από την πλευρά της η ευρωβουλευτής Ναντίν Μορανό είχε κατηγορήσει δημόσια τον Μπενζεμά ότι κάνει προπαγάνδα υπέρ της Χαμάς, με τον ποδοσφαιριστή να διαψεύδει κάθε σχέση με εξτρεμιστικές οργανώσεις.

    Διαβάστε επίσης

    Apple: Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την έφεση της για το App Store – Τι αλλάζει με τις πληρωμές στις εφαρμογές

    Boeing: Βουτιά 8% για τη μετοχή καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες γύρω από τα 737 Max 9

    Premier League: Ορίστηκε η ημερομηνία ακρόασης για τη Μάντσεστερ Σίτι



    ΣΧΟΛΙΑ