• Business

    Apple: Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την έφεση της για το App Store – Τι αλλάζει με τις πληρωμές στις εφαρμογές

    • NewsRoom
    Τιμ Κουκ, CEO Apple

    Τιμ Κουκ, CEO της Apple


    Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αρνήθηκε να εξετάσει την έφεση που κατέθεσε η Apple κατά της απόφασης γύρω από την πολιτική πληρωμών στο App Store και τη διαμάχη με την Epic Games.

    Η απόφαση αφήνει αμετάβλητη την απόφαση του εφετείου του 2023, που διαπίστωσε ότι το επιχειρηματικό μοντέλο της Apple αν και δεν παραβίαζε τους αντιμονοπωλιακούς νόμους, παραβίαζε τον νόμο περί αθέμιτου ανταγωνισμού της Καλιφόρνια, περιορίζοντας την ικανότητα των προγραμματιστών εφαρμογών να επικοινωνούν σχετικά με εναλλακτικά συστήματα πληρωμών που μπορεί να κοστίζουν λιγότερο.

    Η απόφαση ισχύει σε εθνικό επίπεδο και ο κατασκευαστής του iPhone θα πρέπει να αρχίσει να επιτρέπει στους προγραμματιστές να ενημερώνουν τους χρήστες για φθηνότερες επιλογές πληρωμής.

    Τόσο η Apple όσο και η κατασκευάστρια εταιρεία του Fortnite, Epic Games, είχαν ζητήσει από το δικαστήριο να ακούσει μια έφεση σχετικά με την υπόθεση. Οι δικαστές απέρριψαν και τις δύο προσφυγές χωρίς εξηγήσεις.

    Οι μετοχές της Apple υποχώρησαν έως και 2,7% μετά την ανακοίνωση του δικαστηρίου προτού εξομαλυνθεί η πτώση τους. Η μετοχή υποχωρεί πλέον κατά 1,5% λίγο πριν το κλείσιμο της Τρίτης.

    Η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου επιτρέπει πλέον στους προγραμματιστές να αρχίσουν να κατευθύνουν τους χρήστες iPhone σε φθηνότερες επιλογές αγοράς εκτός του Apple App Store, μέσω κουμπιών ή συνδέσμων σε εξωτερικούς ιστότοπους.

    Η Apple χρεώνει στους προγραμματιστές προμήθεια έως και 30% για ψηφιακά αγαθά και υπηρεσίες που πωλούνται μέσω του App Store της. Η αλλαγή θα επιτρέψει στους προγραμματιστές να παρακάμψουν το σύστημα της Apple και να προσφέρουν συνδέσμους προς φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις.

    «Από σήμερα, οι προγραμματιστές μπορούν να αρχίσουν να ασκούν το δικαίωμά τους που καθιερώθηκε από το δικαστήριο να ενημερώνουν τους πελάτες των ΗΠΑ για καλύτερες τιμές στον Ιστό», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Epic Games, Tim Sweeney, σε ένα νήμα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης X.

    Η Apple δεν απάντησε αμέσως σε ένα αίτημα του Bloomberg για σχόλιο.

    Διαβάστε επίσης

    Boeing: Βουτιά 8% για τη μετοχή καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες γύρω από τα 737 Max 9

    Premier League: Ορίστηκε η ημερομηνία ακρόασης για τη Μάντσεστερ Σίτι

    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Προτεραιότητα στα τρόπαια και όχι στα οικονομικά κέρδη, λέει ο Ράτκλιφ



    ΣΧΟΛΙΑ