• Διεθνής πολιτική

    Καϊλή: Την παρακολουθούσαν μυστικές υπηρεσίες για έμμισθη σχέση με την Ρωσία;

    • NewsRoom
    Εύα Καϊλή

    Εύα Καϊλή


    Για νέα ψεύδη προς το πρόσωπο της πελάτισσάς του Εύας Καϊλή, κάνει λόγο ο δικηγόρος της κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μετά τη δήλωση του Πολωνού ευρωβουλευτή Γιάτσεκ Σάριους Βόλσκι, σύμφωνα με τον οποίο η πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής φέρεται να παρακολουθείτο από τις μυστικές υπηρεσίες δύο χωρών και τη βελγική Αστυνομία, για τις σχέσεις της όχι με το Κατάρ, αλλά με την Ρωσία.

    Ο ευρωβουλευτής, μέλος του συντηρητικού κόμματος Νόμου και Δικαιοσύνης (PiS) ανέφερε στις 24 Ιανουαρίου σε εκπομπή της πολωνικής τηλεόρασης Telewizja Republika, ότι η Εύα Καϊλή «βρισκόταν υπό παρακολούθηση από τις μυστικές υπηρεσίες σε συνάρτηση με άλλες σχέσεις που είχε», όπως είπε, προσθέτοντας: «Την παρακολουθούσαν δηλαδή οι μυστικές υπηρεσίες δύο χωρών και η βελγική Αστυνομία, για τις σχέσεις της όχι με το Κατάρ, αλλά με την Ρωσία».

    Ο κ. Δημητρακόπουλος απάντησε ότι «ο Πολωνός ευρωβουλευτής, Γιάτσεκ Σάριους Βόλσκι, δημόσια δυσφημεί την κυρία Εύα Καϊλή ότι ‘παρακολουθείτο από μυστικές υπηρεσίες δύο κρατών – μελών της ΕΕ για έμμισθες σχέσεις με την Μόσχα’» και πρόσθεσε ότι «Τα ανωτέρω είναι ψευδή, συκοφαντικά και πλήττουν βάναυσα την προσωπικότητα της κυρίας Εύας Καϊλή» ανακοινώνοντας πως η Εύα Καϊλή θα προσφύγει ενώπιον της Δικαιοσύνης κατά του Πολωνού ευρωβουλευτή.

    «Θα γίνει προσπάθεια να δοθεί η εντύπωση ότι κάποιοι διεφθαρμένοι βουλευτές πήραν τα χρήματα. Το πρόβλημα είναι ευρύτερο όμως. Δεν είναι λίγα τα μήλα που είναι σάπια, αλλά ολόκληρο το δέντρο έχει δηλητηριασμένες ρίζες», σχολίασε χαρακτηριστικά στην εκπομπή που φιλοξενήθηκε ο Πολωνός ευρωβουλευτής, αφήνοντας αιχμές και για άλλους «εκπροσώπους της ευρωπαϊκής ελίτ», που εξακολουθούν να είναι «στο μισθολόγιο του Πούτιν».

    O Πολωνός Ευρωβουλευτής δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «το νήμα που οδηγεί στη Ρωσία είναι επιμελώς κρυμμένο κάτω από το χαλί», όπως τόνισε, επειδή η προσοχή εστιάζεται σε ένα σχετικά δευτερεύον ζήτημα σε σύγκριση με το επίπεδο διαφθοράς των Ευρωπαίων πολιτικών από την Ρωσία, το οποίο περιέγραψε ως «πολιτική διαφθορά» και «στρατηγική διαφθορά».

    Διαβάστε επίσης:

    Qatargate: Ολοκληρώθηκε η ακρόαση Τζιόρτζι – Ταλαμάνκα



    ΣΧΟΛΙΑ