ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σύμφωνα με την εφημερίδα της Ρώμης Il Messaggero, η Ιταλία είναι έτοιμη να ξαναρχίσει να μεταφέρει αιτούντες άσυλο στα δυο κλειστά κέντρα που έχει δημιουργήσει στην βόρεια Αλβανία.
«Έπειτα από διάλειμμα δυο μηνών, σύμφωνα με πληροφορίες, το περιπολικό πλοίο του πολεμικού ναυτικού “Κασιοπέα” βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το νησί της Λαμπεντούζα και είναι έτοιμο να φορτώσει μετανάστες, για να τους μεταφέρει στα κέντρα του Σεγκίν και του Γκιαντέρ στην Αλβανία», γράφει η ιταλική εφημερίδα στην διαδικτυακή της έκδοση.
Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι τον περασμένο Οκτώβριο και Νοέμβριο, το αρμόδιο δικαστήριο της Ρώμης δεν είχε επικυρώσει την κράτηση των αιτούντων άσυλο που είχαν μεταφερθεί στις συγκεκριμένες κλειστές δομές.
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, τέλος, έφτασαν στην Λαμπεντούζα, με σειρά πλεούμενων, 270 μετανάστες και πρόσφυγες. Εντός του hotspot του νησιού στην φάση αυτή βρίσκονται 361 άνθρωποι.
Διαβάστε επίσης
Πούτιν: Η ουκρανική κρίση θα είχε αποφευχθεί αν ο Τραμπ συνέχιζε να είναι Πρόεδρος τότε
Ημαθία: Φυλάκιση 12,5 χρόνια για τον μεθυσμένο Ρομά που παρέσυρε και σκότωσε 15χρονη
Γεωργιάδης: Πώς λειτουργεί η υπηρεσία ηλεκτρονικής έκδοσης εισιτηρίου στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- EE: Σε τελική ευθεία η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Αυστραλία
- Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: Γλίτωσε τον θάνατο για δευτερόλεπτα – Βρισκόταν στον κήπο όταν πύραυλοι έπληξαν το παλάτι
- Wall Street: Άλμα 1% για τον S&P 500 έφερε η υποχώρηση του πετρελαίου
- Axios: Απευθείας επαφές μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.