• ΥΓΕΙΑ

    Ισραήλ: Επανέρχεται το «πράσινο πάσο» μετά την αύξηση των κρουσμάτων

    Πάμε για τον χειρότερο Νοέμβριο; Τα ρεκόρ από τα συγκριτικά στοιχεία


    Το Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επιτρέπει μονάχα σε ανθρώπους που θεωρείται ότι έχουν ανοσία στην Covid-19 ή διαγνώστηκαν πρόσφατα αρνητικοί να εισέρχονται σε ορισμένους δημόσιους χώρους, όπως τα εστιατόρια, τα γυμναστήρια και οι συναγωγές, έπειτα από την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

    Η κυβέρνηση έχει άρει τους περισσότερους περιορισμούς για τον νέο κορονοϊό, έπειτα από μια ταχεία εμβολιαστική εκστρατεία, που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των μολύνσεων και των θανάτων.

    Η χαλάρωση των περιορισμών συμπεριλάμβανε την άρση του προγράμματος του «πράσινου πάσου», που επέτρεπε μονάχα σε ανθρώπους, οι οποίοι είχαν εμβολιαστεί ή αναρρώσει από την Covid-19 να εισέρχονται σε κάποιους δημόσιους χώρους.

    Όμως, ορισμένα μέτρα έχουν ήδη επανέλθει, μεταξύ άλλων η χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και οι αυστηρότεροι όροι εισόδου για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό, εξαιτίας της ταχείας διασποράς της πιο μεταδοτικής παραλλαγής Δέλτα του κορονοϊού.

    Σε μια περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων, το γραφείο του πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ ανέφερε πως το πρόγραμμα «πράσινο πάσο» θα επανέλθει σε ισχύ από τις 29 Ιουλίου, εν αναμονή της κυβερνητικής έγκρισής του.

    «Το πράσινο πάσο» θα εφαρμόζεται σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, γυμναστήρια, εστιατόρια και αίθουσες συνεστιάσεων, συνέδρια, τουριστικά αξιοθέατα και χώρους λατρείας», επισημαίνει το γραφείο του Μπένετ, σε μια ανακοίνωση, έπειτα από μια συνεδρίαση του «υπουργικού συμβουλίου του κορονοϊού», που είναι επιφορτισμένο με τη μάχη κατά της covid-19.

    Η είσοδος σε εκδηλώσεις με πάνω από 100 συμμετέχοντες θα επιτρέπεται μονάχα για «τους εμβολιασμένους, όσους έχουν αναρρώσει και όσους διαθέτουν ένα αρνητικό τεστ, οι οποίοι είναι 12 ετών και άνω».

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης

    Μητσοτάκης για εμβολιασμό: Κλείσε κι εσύ το δικό σου ραντεβού ζωής

    Παπαευαγγέλου: Αυξάνονται τα κρούσματα στις ηλικίες 40-60 ετών

    Χαρδαλιάς: Δύο test την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε τουρισμό και εστίαση



    ΣΧΟΛΙΑ