ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η ισπανική κυβέρνηση απάντησε στην απειλή του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να διακόψει πλήρως το εμπόριο με την Ισπανία.
«Διαθέτουμε τους απαραίτητους πόρους για να περιορίσουμε τον πιθανό αντίκτυπο ενός εμπορικού εμπάργκο από τις ΗΠΑ», ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες οφείλουν να συμμορφώνονται με το διεθνές δίκαιο και τις διμερείς εμπορικές συμφωνίες ΕΕ–ΗΠΑ».
Νωρίτερα, μιλώντας από τον Λευκό Οίκο κατά την επίσκεψη του Γερμανού Καγκελάριου Φρίντριχ Μερτς, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε πως έδωσε εντολή στο υπουργείο Οικονομικών για πλήρη διακοπή του εμπορίου με την Ισπανία, μετά την άρνηση της Μαδρίτης να επιτρέψει τη χρήση αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων για αποστολές που συνδέονται με τα πλήγματα κατά του Ιράν.
Παράλληλα, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έκρυψε την οργή του και για την στάση της Βρετανίας στο ζήτημα.\
Διαβάστε επίσης
Ο Τραμπ υποβαθμίζει την άνοδο των τιμών καυσίμων εν μέσω επίθεσης στο Ιράν
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ιράν: Δεν έχουμε χρησιμοποιήσει τα πλέον προηγμένα όπλα μας
- Πιερρακάκης: Ενέργεια και ενίσχυση του ρόλου του ευρώ στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ
- Πόλεμος στο Ιράν: Χτύπημα από ιρανικό drone στο προξενείο των ΗΠΑ στο Ντουμπάι
- Λίβανος: Πάνω από 58.000 εκτοπισμένοι μετά τα ισραηλινά πλήγματα κατά της Χεζμπολάχ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.