• Διεθνής πολιτική

    ΗΠΑ: Πολιτικό θρίλερ μετά την αποπομπή Μακάρθι

    • NewsRoom
    Κέβιν Μακάρθι, πρώην Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων

    Κέβιν Μακάρθι, πρώην Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων


    Μεγάλη πολιτική κρίση στις ΗΠΑ, μετά την καθαίρεση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, που μάλιστα συμβαίνει για πρώτη φορά στην αμερικανική ιστορία.

    Ο Ρεπουμπλικάνος Κέβιν ΜακΚάρθι αποπέμφθηκε με την ψήφο 8 Ρεπουμπλικάνων τραμπικών βουλευτών, οι οποίοι δεν ανέχθηκαν την προσπάθεια του να τα βρει με τους Δημοκρατικούς για μην γίνει στάση πληρωμών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

    Παράλληλα, του προσάπτουν ότι έκλεισε μυστική συμφωνία με τον Μπάιντεν για χρηματοδότηση προς στην Ουκρανία, με την οποία διαφωνεί η τραμπική πλευρά των Ρεπουμπλικάνων.

    Σύμφωνα με την ΕΡΤ, την Τρίτη που ανοίγει και πάλι η Βουλή θα αρχίσουν οι διεργασίες επιλογής του υποψηφίου για την Προεδρία του Σώματος, αλλά αυτή την στιγμή δεν ξέρει κανείς ούτε ποιο θα είναι αυτό το πρόσωπο, ούτε αν θα καταφέρει να αποσπάσει τις απαιτούμενες ψήφους αμέσως.

    Θεωρητικά υποψηφιότητα μπορεί να θέσει και κάποιος που δεν είναι εκλεγμένο μέλος του Κογκρέσου για αυτό ακούστηκε και το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ. Ο ίδιος δεν το απέκλεισε νωρίτερα και είπε ότι αν είναι καλό για τη χώρα θα το κάνει.

    Διαβάστε επίσης:

    Σαρλ Μισέλ: Έως το 2030 η Ουκρανία θα ενταχθεί στην ΕΕ

    Παγκόσμιο Κύπελλο 2030: Σε 6 χώρες και 3 ηπείρους

    MLS: Συνέλευση Ομολογιούχων στις 17 Οκτωβρίου

                                                                                              

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις

    Οδηγός Εκλογών – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε



    ΣΧΟΛΙΑ