ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Λευκός Οίκος δήλωσε την Τρίτη ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά τις συνομιλίες του OPEC και των εταίρων του και έχουν πραγματοποιήσει συνομιλίες σε υψηλό επίπεδο με αξιωματούχους της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
«Είναι ενθαρρυντικό ότι συνεχίζονται οι συνομιλίες μεταξύ των μελών του OPEC προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία…, η οποία θα διασφαλίσει την πρόσβαση σε προστική οικονομικά και αξιόπιστη ενέργεια», τόνισε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, σύμφωνα εμ το Reuters.
Την παρέμβαση των ΗΠΑ προκάλεσαν οι φόβοι για ενδεχόμενη αύξηση των τιμών του πετρελαίου μετά το αδιέξοδο που προέκυψε στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των μελών του OPEC+ την Δευτέρα για αύξηση της παραγωγής του, την ώρα που ανακάμπτει η ζήτηση εν μέσω του ανοίγματος των οικονομιών.
Αφορμή για την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων ήταν η άρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να συναινέσουν την πρόταση του οργανισμού για σταδιακή αύξηση κατά 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο, αλλά παράταση των υπόλοιπων περικοπών έως τα τέλη του 2022.
Διαβάστε επίσης:
ΟΠΕΚ+: Αδιέξοδο στις συζητήσεις – Αυξάνονται οι τιμές του πετρελαίου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ισραήλ: Ο Άιζενκοτ καλεί το Λικούντ του Νετανιάχου και τους συμμάχους του να συμμετέχουν στην επόμενη κυβέρνηση
- ΥΠΕΞ: Συλλυπητήρια στην Πολωνία για τους νεκρούς από πυροβολισμούς στην Κρακοβία
- Ισραήλ: Ο Νετανιάχου ζητά κυβέρνηση εθνικής ενότητας – Στον Χέρτσογκ η κρίσιμη απόφαση για την εντολή
- Γαλλία: Μειωμένη η συμμετοχή στις νέες διαδηλώσεις – Περιορισμένα επεισόδια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.