• Διεθνής πολιτική

    ΗΠΑ: Παρακολουθούμε στενά τις συνομιλίες του OPEC+

    H Τζεν Ψάκη

    Τζεν Ψάκη


    Ο Λευκός Οίκος δήλωσε την Τρίτη ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά τις συνομιλίες του OPEC και των εταίρων του και έχουν πραγματοποιήσει συνομιλίες σε υψηλό επίπεδο με αξιωματούχους της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

    «Είναι ενθαρρυντικό ότι συνεχίζονται οι συνομιλίες μεταξύ των μελών του OPEC προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία…, η οποία θα διασφαλίσει την πρόσβαση σε προστική οικονομικά και αξιόπιστη ενέργεια», τόνισε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, σύμφωνα εμ το Reuters.

    Την παρέμβαση των ΗΠΑ προκάλεσαν οι φόβοι για ενδεχόμενη αύξηση των τιμών του πετρελαίου μετά το αδιέξοδο που προέκυψε στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των μελών του OPEC+ την Δευτέρα για αύξηση της παραγωγής του, την ώρα που ανακάμπτει η ζήτηση εν μέσω του ανοίγματος των οικονομιών.

    Αφορμή για την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων ήταν η άρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να συναινέσουν την πρόταση του οργανισμού για σταδιακή αύξηση κατά 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο, αλλά παράταση των υπόλοιπων περικοπών έως τα τέλη του 2022.

    Διαβάστε επίσης:

    ΟΠΕΚ+: Αδιέξοδο στις συζητήσεις – Αυξάνονται οι τιμές του πετρελαίου



    ΣΧΟΛΙΑ