• Ενέργεια

    ΟΠΕΚ+: Αδιέξοδο στις συζητήσεις – Αυξάνονται οι τιμές του πετρελαίου

    • NewsRoom


    Σε αδιέξοδο κατέληξαν οι συζητήσεις του ΟΠΕΚ+ για μια νέα συμφωνία για την παραγωγή, εγκαταλείποντας την προγραμματισμένη συνάντηση και αφήνοντας την αγορά να αντιμετωπίζει την αυξανόμενη ζήτηση, με περιορισμένες δυνατότητες.

    Σύμφωνα με τον Bloomberg οι συζητήσεις των προηγούμενων ημερών δεν κατάφεραν να βρουν λύσεις στη διαφωνία μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΑΕ. Όπως αναφέρουν ανώνυμες πηγές με γνώση της κατάστασης η απουσία συμφωνίας αφήνει τα μέλη του Οργανισμού στα ίδια επίπεδα παραγωγής την ώρα που η ζήτηση για πετρέλαιο αυξάνεται δραματικά, καθώς οι αγορές ανακάμπτουν ταχύτατα από την πανδημία.

    Σε αυτό το κλίμα η τιμή του συμβολαίου Αυγούστου του αμερικανικού αργού, ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 0,82% στα 75,78 δολάρια το βαρέλι, ενώ τιμή του συμβολαίου του brent ενισχύεται κατά 0,77% στα 76,76 δολάρια το βαρέλι.

    Όπως αναφέρει το Bloοmberg η συμφωνία είναι μια σημαντική αποτυχία για τα μέλη του ΟΠΕΚ+ καθώς οι σχέσεις μεταξύ των δύο βασικών μελών του, έχουν πληγωθεί σε τέτοιο βαθμό, που είναι δύσκολο να επιτευχθεί συμβιβασμός. Μάλιστα όπως αναφέρει βλάπτει την εικόνα του οργανισμού ως ρυθμιστής της αγοράς πετρελαίου ενισχύοντας τις πληθωριστικές τάσεις για τις τιμές.

    Διαβάστε επίσης:

    Advent Technologies : Ανάπτυξη και διεθνείς εξαγορές στον τομέα του υδρογόνου

    ΔΕΗ: Ομολογιακό δάνειο 9,9 εκατ. ευρώ στην Ηλιακά Πάρκα Δ. Μακεδονίας Δύο



    ΣΧΟΛΙΑ