ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν «δεν φοβάται» μήπως η κατάσταση στο Ισραήλ εξελιχθεί σε «εμφύλιο πόλεμο», διαβεβαίωσε σήμερα ένας από τους εκπροσώπους του Λευκού Οίκου, όταν ρωτήθηκε για τη σοβαρή κρίση στη χώρα αυτή.
«Το Ισραήλ έχει μακρά δημοκρατική παράδοση», σχολίασε ο Τζον Κίρμπι, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας. Επανέλαβε ωστόσο ότι η Ουάσινγκτον «ανησυχεί» για το σχέδιο μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης που προωθεί η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Ένα τεράστιο πλήθος –σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, περίπου 80.000 άνθρωποι– είχε συγκεντρωθεί σήμερα το απόγευμα γύρω από την Κνεσέτ, το κτίριο του κοινοβουλίου στην Ιερουσαλήμ, για να διαμαρτυρηθεί για την επιχειρούμενη μεταρρύθμιση.
Το μεγαλύτερο συνδικάτο της χώρας κήρυξε σήμερα γενική απεργία, που τηρείται στο δημόσιο αλλά και από πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις, γεγονός εξαιρετικά σπάνιο.
Διαβάστε επίσης:
Νετανιάχου: Μία εξτρεμιστική μειονότητα είναι έτοιμη να διχάσει το Ισραήλ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Εικονικές μεταβιβάσεις και μισθώσεις ακινήτων πριν την πτώχευση: Οι νομικές παγίδες που κρύβουν σοβαρούς κινδύνους
- Η Τουρκία στριμώχνεται διπλωματικά και γεωπολιτικά από την πτώση της θεοκρατίας
- Κέρδη ρεκόρ για τη ΦΑΓΕ διεθνώς – Ζημιές στην Ελλάδα λόγω δικαστικών προβλέψεων
- SMerC: Δεύτερο επενδυτικό fund από τον Νίκο Καραμούζη με δύναμη πυρός άνω των 150 εκατομμυρίων
