• Διεθνής πολιτική

    ΗΠΑ: Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα σε Αριζόνα και Πενσιλβάνια

    • NewsRoom


    Με συντριπτική πλειοψηφία απορρίφθηκε η ένσταση για το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών 2020 στην Πολιτεία της Πενσιλβάνια, αλλά και της Αριζόνα.

    Ελάχιστοι ήταν οι Ρεπουμπλικάνοι που στήριξαν τον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς 92 ψήφισαν κατά και μόλις 7 υπέρ.

    Οι 7 γερουσιαστές που ψήφισαν υπέρ της μη κατοχύρωσης του αποτελέσματος, ήταν σύμφωνα με το CNN οι Τεντ Κρουζ (Τέξας), Τζος Χόλι (Μιζούρι), Σίνθια Λιούμις (Γουαϊόμινγκ), Ρότζερ Μάρσαλ (Κάνσας), Ρικ Σκοτ (Φλόριντα), Τόμι Τούμπερβιλ (Αλαμπάμα) και Σίντι Χάιντ -Σμιθ (Μισισίπι).

    Νωρίτερα, η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε —λίγη ώρα μετά τη Γερουσία— πρωτοβουλία συμμάχων του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με σκοπό να μην κυρωθεί η νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στην Αριζόνα, σε μια ψηφοφορία που καθυστέρησε για αρκετές ώρες εξαιτίας της εισβολής οπαδών του μεγιστάνα στο Καπιτώλιο χθες Τετάρτη.

    Το σώμα απέρριψε την ένσταση με 303 ψήφους έναντι 121. Προηγουμένως, η Γερουσία είχε απορρίψει την κίνηση με 93 ψήφους έναντι 6.

    Αφού ανακοίνωσε το αποτέλεσμα, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Δημοκρατική Νάνσι Πελόσι, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινούσε πλέον η κοινή συνεδρίαση των δύο σωμάτων, της ολομέλειας του Κογκρέσου, για να κυρωθούν τα αποτελέσματα των υπολοίπων πολιτειών.

    Η συνεδρίαση άρχισε πριν από μερικά λεπτά και βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Διαβάστε επίσης:

    «Σοβαρή απειλή για τη δημοκρατία ο Τραμπ» – Υπουργοί συζητούν την πιθανότητα να τον απομακρύνουν από την εξουσία

    Σοκ στις ΗΠΑ: Τέσσερις νεκροί από την εισβολή στο Καπιτώλιο (video)

    Μπάιντεν: Καλεί τον Τραμπ να απαιτήσει τον τερματισμό της «πολιορκίας» του Καπιτωλίου



    ΣΧΟΛΙΑ