ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για «κατασκευάσματα» έκανε λόγο σήμερα το Πεκίνο, σχολιάζοντας τις κατηγορίες του Aμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος στη χθεσινή τηλεοπτική ομιλία του επανέφερε στο τραπέζι κατηγορίες για ανάμιξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020.
Υπενθυμίζεται ότι χθες το βράδυ, ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε το Πεκίνο ότι έκανε «την πιο μεγάλη πειρατεία εκλογικών δεδομένων στην ιστορία, η οποία κατέληξε στο να αποκτήσει αθέμιτα η Κίνα 220 εκατομμύρια φακέλους Aμερικανών ψηφοφόρων» και ότι επιχείρησε «να κατασκευάσει» ψηφοδέλτια υπέρ του τότε αντιπάλου του, του Τζο Μπάιντεν.
Επιπλέον, ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι αποχαρακτηρίζει έγγραφα για τα οποία υποστηρίζει πως αποδεικνύουν τα λεγόμενά του.
Ο Λιν Τζιάν, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου ανέφερε πως «Οι ισχυρισμοί που διατυπώθηκαν από την αμερικανική πλευρά δεν είναι παρά καθαρά κατασκευάσματα και κακόβουλες συκοφαντίες, οι οποίες έχει αποδειχθεί από καιρό ότι είναι αβάσιμες».
«Η Κίνα δεν ενδιαφέρεται για τις αμερικανικές εκλογές και ουδέποτε επενέβη σ’ αυτές», πρόσθεσε.
«Αντιθέτως, η διεθνής κοινότητα βλέπει πολύ καθαρά ποιος είναι αυτός που συνήθως αναμιγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών», συμπλήρωσε.
«Καλούμε την αμερικανική πλευρά να στοχαστεί πάνω στις δικές της ενέργειες, να σταματήσει να δυσφημεί αβάσιμα την Κίνα, να μην καθιστά την Κίνα ζήτημα στις εκλογές της και να κάνει περισσότερα για να ευνοήσει τις σινοαμερικανικές σχέσεις», τόνισε ο εκπρόσωπος.
Σημειώνεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίζεται τακτικά ότι ο Τζο Μπάιντεν «έκλεψε» τη νίκη του στις εκλογές του 2020, κατηγορία που ουδέποτε αποδείχθηκε.
Μάλιστα, έχουν γίνει περισσότερες από 60 προσφυγές στη δικαιοσύνη χωρίς να αποκαλυφθεί κάποια νοθεία που θα μπορούσε να αλλάξει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.
Ωστόσο, ακόμη και στους κόλπους της κυβέρνησης Τραμπ, αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα απορρίψει αυτούς τους ισχυρισμούς.
Διαβάστε επίσης:
DeepSeek: Τρέμε (ξανά) Silicon Valley! Νέα πρόκληση ετοιμάζει ο ακριβοθώρητος ιδρυτής της
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Reuters: Οι επιφυλάξεις της Αθήνας που έβαλαν «stop» στο 21ο πακέτο ρωσικών κυρώσεων – Κίνδυνος στην παγκόσμια αγορά LNG
- ΕΥΑΘ: Στις 25 Αυγούστου η αποκοπή μερίσματος 0,07 ευρώ ανά μετοχή – Από 1η Σεπτεμβρίου η πληρωμή
- Χρηματιστήριο: Γιατί οι μετοχές της Αγροτικός Οίκος Σπύρου βρίσκονται κλειδωμένες στο +60%
- Media Trump: Η Truth Social λανσάρει συνδρομή για επενδυτές – Ταχύτερη πρόσβαση στις αναρτήσεις του Τραμπ που επηρεάζουν τις αγορές
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.