• Top Stories

    Η Ρωσία… ανακάλυψε ξαφνικά παρατυπίες από Τούρκους παραγωγούς!

    Ρωσία

    Ρωσία


    Τα «αντίποινα» της Μόσχας για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από την τουρκική πολεμική αεροπορία την Τρίτη έχουν ήδη ξεκινήσει – και ευτυχώς, μέχρι στιγμής είναι μόνο οικονομικού χαρακτήρα.

    Όπως έγραφε την Τετάρτη το mononews.gr, η Ρωσία εμφανίζεται διστακτική στο να εμπλακεί σε μία στρατιωτική σύρραξη με την Τουρκία, όμως τίποτα δεν την εμποδίζει να «χτυπήσει» την Άγκυρα με την απειλή ενός «οικονομικού πολέμου».

    Ήδη από την Τετάρτη η ρωσική υπηρεσία τουρισμού ζήτησε από τα τουριστικά πρακτορεία να μην πωλούν ταξιδιωτικά πακέτα με προορισμό την Τουρκία, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Sergey Lavrov συνέστησε στους πολίτες της χώρας να μην επισκέπτονται την Τουρκία. Η κίνηση αυτή κάθε άλλο παρά τυχαία είναι: Οι Ρώσοι τουρίστες στη χώρα εκτιμώνται σε πάνω από 4,5 εκατομμύρια (σύμφωνα με τα στοιχεία του 2014) και η μείωσή τους θα επιφέρει οικονομικό πλήγμα στην Άγκυρα.

    Όμως δεν είναι μόνο ο τουρισμός. Είναι και οι τουρκικές εξαγωγές, που έχουν ευνοηθεί σημαντικά από το ρωσικό εμπάργκο στις εισαγωγές προϊόντων τροφίμων από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις ΗΠΑ και τον Καναδά, καθώς οι Τούρκοι παραγωγοί έσπευσαν να καλύψουν το κενό παρέχοντας πλουσιοπάροχα στην (τεράστια) ρωσική αγορά φρούτα, λαχανικά και κρεατικά.

    Η Μόσχα φρόντισε ήδη να «χτυπήσει» και σε αυτό το μέτωπο, καθώς σήμερα ανακοινώθηκε η ενίσχυση των ελέγχων στα τρόφιμα που εισάγονται στη Ρωσία από  την Τουρκία, λόγω «παραβιάσεων των υγειονομικών κανόνων», οι οποίες όλως τυχαίως εντοπίστηκαν μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού! Μάλιστα, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, ως και το 15% των γεωργικών προϊόντων που εισάγονται στη Ρωσία από την Τουρκία δεν πληροί τις προδιαγραφές.

    Παράλληλα, το ρωσικό Παρατηρητήριο για την Ασφάλεια των Τροφίμων Rosselkhoznadzor ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι αναστέλλει τις εισαγωγές πουλερικών από μία τουρκική εταιρεία, επικαλούμενο ελέγχους που έδειξαν την παρουσία επικίνδυνων βακτηριων.

    Και είμαστε ακόμα στην αρχή…



    ΣΧΟΛΙΑ