• Διεθνής πολιτική

    Αεροπορικό δυστύχημα στο Ιράν: Σε συλλήψεις προχωρούν οι ιρανικές Αρχές

    • NewsRoom

    Αεροπορικό δυστύχημα με κατάρριψη ουκρανικού Boeing στο Ιράν


    Εξονυχιστική έρευνα για το περιστατικό υποσχέθηκε ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ροχανί

    Σε συλλήψεις «ορισμένων ανθρώπων» υποσχέθηκαν να προχωρήσουν οι ιρανικές Αρχές, μετά τον σάλο που προκάλεσε η «κατά λάθος» κατάρριψη του ουκρανικού Boeing 737-800, που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Τεχεράνης και συνετρίβη 7 λεπτά αργότερα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 176 επιβαίνοντες σε αυτό.

    Όπως δεσμεύθηκαν συγκεκριμένα οι ιρανικές Αρχές, θα συλληφθούν συγκεκριμένα άτομα, προκειμένου να εξεταστεί ο ρόλος που διαδραμάτισαν στην κατάρριψη του επιβατικού αεροσκάφους.

    Στην εν λόγω ανακοίνωση προχώρησε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας, Γκολαμχουσείν Εσμαϊλί, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

    Λίγο νωρίτερα, σε δηλώσεις επί του μοιραίου αεροπορικού δυστυχήματος, που σκόρπισε το θάνατο και συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη, είχε προβεί και ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ροχανί, ο οποίος διεμήνυσε ότι η Τεχεράνη θα τιμωρήσει όλους όσοι είναι υπεύθυνοι για την κατά λάθος κατάρριψη του αεροσκάφους που προκάλεσε το θάνατο και των 176 επιβαινόντων σε αυτό.

    Όπως είπε σε τηλεοπτικό μήνυμά του, «το τραγικό αυτό περιστατικό θα διερευνηθεί εξονυχιστικά. Ήταν ένα ασυγχώρητο λάθος… ένα άτομο δεν μπορεί να είναι μόνο υπεύθυνο για την συντριβή», πρόσθεσε ο Ροχανί. Χαρακτήρισε, δε, «ένα πρώτο καλό βήμα» την παραδοχή του «λάθους» των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων για την κατάρριψη του αεροσκάφους.

    «Θα πρέπει να διαβεβαιώσουμε τους ανθρώπους ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί», πρόσθεσε ο Ροχανί, συμπληρώνοντας παράλληλα ότι η κυβέρνησή του «είναι υπόλογη στους Ιρανούς και τα άλλα κράτη, που έχασαν πολίτες τους σε αυτό τη συντριβή».



    ΣΧΟΛΙΑ