ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Γαλλία “καταδίκασε” σήμερα την εκτόξευση χθες ενός πυραύλου από την Τεχεράνη, τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα έχουν επαναληφθεί και καταγράφουν, σύμφωνα με την ίδια, “πρόοδο”.
“Η Γαλλία καταδικάζει αυτήν την εκτόξευση που δεν συνάδει με το ψήφισμα 2231 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών”, αναφέρει η γαλλική διπλωματία σε ένα δελτίο τύπου.
“Αυτές οι ενέργειες είναι ακόμα πιο λυπηρές όταν λαμβάνουν χώρα σε μια χρονική στιγμή, όπου καταγράφουμε πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα στη Βιέννη”.
Το Ιράν ανακοίνωσε χθες ότι εκτόξευσε στο διάστημα έναν πύραυλο που μεταφέρει τρεις συσκευές διαστημικής έρευνας.
“Λόγω της μεγάλης εγγύτητας των τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται για την εκτόξευση διαστημικών και βαλλιστικών πυραύλων, αυτή η ρίψη αποτελεί μέρος της ήδη ανησυχητικής προόδου του Ιράν στο πρόγραμμά του βαλλιστικών πυραύλων. Ο ρόλος του υπουργείου Άμυνας σε αυτήν την εκτόξευση μαρτυρά τη στενή διασύνδεση μεταξύ των δύο προγραμμάτων”, εκτιμά το γαλλικό ΥΠΕΞ.
Διαβάστε επίσης
Πούτιν: Επιτυχής η δοκιμαστική εκτόξευση του υπερηχητικού πυραύλου Tsirkon
Παρ’ ολίγον επιτυχία της Space X: Προσγειώθηκε, αλλά εξερράγη ο τρίτος υπό δοκιμή πύραυλος Starship
Σαουδική Αραβία: Αναχαιτίστηκε βαλλιστικός πύραυλος από την Υεμένη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τα Στενά του Ορμούζ: Η Ναυσιπλοΐα των δύο ταχυτήτων
- Το σχέδιο στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις της ανάφλεξης στη Μ. Ανατολή – Έτοιμη η κυβέρνηση για μέτρα προληπτικού χαρακτήρα
- Μεσολόγγι: Η ηρωική Έξοδος και η συλλογική μνήμη
- Γιατί ο Mister Xiaomi επενδύει στο NFL μέσω των Μαϊάμι Ντόλφινς
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.