• Top Stories

    “Γλύτωσα τελευταία στιγμή” λέει Έλληνας για την ομηρία στο Μάλι

    • NewsRoom


    Ένας Έλληνας παρα λίγο να ήταν ανάμεσα στους ομήρους στο ξενοδοχείο του Μάλι που έχει δεχθεί επίθεση από τους τζιχαντιστές ο οποίος κατάφερε να ξεφύγει από τη δραματική ομηρία.Πρόκειται για τον Μιχάλη Σκαπούλη που εργάζεται στην περιοχή ο οποίος μιλώντας στο BBC περιέγραψε τη συγκλονιστική του εμπειρία ως εξής:«Κάθε πρωί 6 με 7 πηγαίνω στο γυμναστήριο. Κάθε μέρα βλέπω συνήθως τα ίδια άτομα. Γύρω στα 6 άτομα. Σήμερα ήμουν εγώ και άλλα δύο άτομα.

    Είχα τη μουσική και δεν άκουσα πυροβολισμούς. Όμως στη συνέχεια πήγα στο λόμπι από την πίσω πόρτα. Άνοιξα λίγο την πόρτα και είδα στο πάτωμα σφαίρες. Έκλεισα την πόρτα και έφυγα πίσω στο γυμναστήριο και από την πίσω πόρτα του γυμναστηρίου βγήκα έξω. Είχε αστυνομία και με πήγαν σε ασφαλές μέρος».

    Δείτε εδώ το video από το protothema.gr

    Οι τζιχαντιστές, επιτέθηκαν στο ξενοδοχείο Radisson στην πρωτεύουσα του Μάλι, Μπαμακό και κράτησαν 170 ομήρους , τους οποίους απελευθέρωναν σταδιακά.

    HOSTAGES MAIL 1

     

    Αφήναν ελεύθερους μόνο όσους απήγγειλαν το κοράνι

    Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν αρχικά  λόγο για 9 νεκρούς. Οι τζιχαντιστές άφησαν ελεύθερους μόνο μουσουλμάνους και ειδικά όσους μπορούν να απαγγείλουν εδάφια από το Κοράνι! Συνολικά απελευθερώθηκαν 80 άτομα.
    Σύμφωνα με τη γαλλική κυβέρνηση, ανάμεσα στους ομήρους ήταν Γάλλοι ενώ η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ότι ανάμεσα τους ήταν και  6 υπάλληλοι των Turkish Airlines, τουλάχιστον επτά Κινέζοι τουρίστες και εργαζόμενοι στην Thales. Ανάμεσα στους ομήρους ήταν και προσωπικό της Air France.

    Οι δράστες κινούνταν στο ξενοδοχείο από όροφο σε όροφο, το οποίο διαθέτει 190 δωμάτια, κι έφθασαν  στον έβδομο. Οι τρομοκράτες ήταν τουλάχιστον 2 -υπήρχαν πληροφορίες για 10 – και ήταν όλοι οπλισμένοι. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, οι τρομοκράτες είναι νεκροί ενώ πριν είχαν διανυκτερεύσει  στο ξενοδοχείο. Ωστόσο, ο αρχηγός της Ασφάλειας είπε στο Reuters ότι στις 7 το πρωί οι ένοπλοι οι οποίοι επέβαιναν σε αυτοκίνητα εισέβαλαν στο ξενοδοχείο παραβιάζοντας τις προστατευτικές μπάρες.

    RADISSIN TWITTER

    Το Βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για το Μάλι.Το ξενοδοχείο μέσω του λογαριασμού του στο Twitter απέτισε φόρο τιμής και  στα θύματα των επιθέσεων στο Παρίσι.



    ΣΧΟΛΙΑ