Η Γερμανία συγκαλεί μια εικονική συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών την Τετάρτη για να συζητήσουν πώς να ασκήσουν πίεση στη Ρωσία ώστε να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, πριν από μια ευρωπαϊκή τηλεφωνική συνδιάσκεψη με τον Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και αξιωματούχοι της ΕΕ και του ΝΑΤΟ θα συμμετάσχουν στη συνάντηση στις 14:00 CET (12:00 GMT) με τους ηγέτες της Γερμανίας, της Φινλανδίας, της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Ιταλίας και της Πολωνίας, ανέφερε ο εκπρόσωπος, όπως μεταδίδει το Reuters.

1

Οι κλήσεις γίνονται πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ του Τραμπ και του Βλαντιμίρ Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία στην Αλάσκα την Παρασκευή. Ο Τραμπ δήλωσε ότι τα μέρη του πολέμου ήταν κοντά σε μια συμφωνία που θα μπορούσε να επιλύσει τη σύγκρουση που διαρκεί τρεισήμισι χρόνια.

Διαβάστε επίσης: 

TELEKOM: Συμμετοχή στο διαστημικό πρόγραμμα IRIS2 για την παροχή ασφαλούς συνδεσιμότητας και γρήγορου internet στην Ευρώπη

Ζελένσκι σε Μόντι: Σημαντικό ότι η Ινδία στηρίζει τις ειρηνευτικές μας προσπάθειες

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ετοιμάζεται να στείλει Εθνοφρουρά στην Ουάσινγκτον