Επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, πραγματοποίησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν τις κυρώσεις κατά του ρωσικού πετρελαίου.

Επιπλέον, συμφώνησαν να συναντηθούν προσωπικά τον Σεπτέμβριο.

1

“Είναι σημαντικό ότι η Ινδία υποστηρίζει τις ειρηνευτικές μας προσπάθειες και συμμερίζεται τη θέση ότι όλα όσα αφορούν την Ουκρανία πρέπει να αποφασίζονται με τη συμμετοχή της Ουκρανίας”, σημείωσε.

“Είναι σημαντικό ότι κάθε ηγέτης που έχει απτή επιρροή στη Ρωσία στέλνει τα αντίστοιχα μηνύματα στη Μόσχα”, δήλωσε ο Ζελένσκι, σε ανάρτησή του στο X.

Η ανάρτηση του Ζελένσκι

“Είχα μια μακρά συνομιλία με τον Πρωθυπουργό της Ινδίας @narendramodi. Συζητήσαμε λεπτομερώς όλα τα σημαντικά ζητήματα – τόσο της διμερούς συνεργασίας μας όσο και της συνολικής διπλωματικής κατάστασης. Είμαι ευγνώμων στον Πρωθυπουργό για τα θερμά λόγια υποστήριξης προς τον λαό μας.

Τον ενημέρωσα για τις ρωσικές επιθέσεις στις πόλεις και τα χωριά μας, για τη χθεσινή επίθεση στο σταθμό λεωφορείων στη Ζαπορίζια, όπου δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν σε μια σκόπιμη ρωσική βομβιστική επίθεση σε μια κανονική αστική εγκατάσταση. Και αυτό σε μια στιγμή που επιτέλους υπάρχει διπλωματική δυνατότητα να τερματιστεί ο πόλεμος. Αντί να δείξει ετοιμότητα για κατάπαυση του πυρός, η Ρωσία δείχνει μόνο την επιθυμία της να συνεχίσει την κατοχή και τις δολοφονίες.

Είναι σημαντικό ότι η Ινδία υποστηρίζει τις ειρηνευτικές μας προσπάθειες και συμμερίζεται τη θέση ότι όλα όσα αφορούν την Ουκρανία πρέπει να αποφασίζονται με τη συμμετοχή της Ουκρανίας. Άλλες μορφές δεν θα αποφέρουν αποτελέσματα.

Συζητήσαμε επίσης λεπτομερώς τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Σημείωσα ότι είναι απαραίτητο να περιοριστεί η εξαγωγή ρωσικής ενέργειας, ιδίως πετρελαίου, προκειμένου να μειωθεί η δυνατότητα και η ικανότητα της Ρωσίας να χρηματοδοτήσει τη συνέχιση αυτού του πολέμου. Είναι σημαντικό κάθε ηγέτης που έχει απτή επιρροή στη Ρωσία να στείλει τα αντίστοιχα μηνύματα στη Μόσχα.

Συμφωνήσαμε να προγραμματίσουμε μια προσωπική συνάντηση τον Σεπτέμβριο κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και να εργαστούμε για την ανταλλαγή επισκέψεων”.

Διαβάστε επίσης: 

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ετοιμάζεται να στείλει Εθνοφρουρά στην Ουάσινγκτον

Γαλλία: Διεκόπη η λειτουργία μονάδων στον πυρηνικό σταθμό στην περιοχή Γκραβελίν λόγω μεδουσών

Χαλκιδική: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές της λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς