• Διεθνής πολιτική

    Γερμανία: Κορυφαίος ανοσολόγος ζητά live εμβολιασμό της Μέρκελ με το εμβόλιο AstraZeneca

    Μέρκελ Γερμανία

    Άνγκελα Μέρκελ (ΑΠΕ)


    Προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο σκεπτικισμός κατά του εμβολίου της εταιρείας Astrazeneca στη Γερμανία, κορυφαίος ανοσολόγος πρότεινε τον εμβολιασμό της καγκελάριου Μέρκελ σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση.

    Ο γενικός γραμματέας της γερμανικής Εταιρείας Ανοσολογίας, Κάρστεν Βατσλ έκανε αυτήν την πρόταση σε χτεσινή συνέντευξή του σε ραδιοφωνική εκπομπή του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου BBC. «Mπορεί κανείς ήδη να προβλέψει ότι και η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών της Γερμανίας θα προτείνει επίσης το εμβόλιο της εταιρείας AstraZeneca για άτομα άνω των 65 ετών. Εάν η καγκελάριος Μέρκελ εμβολιαζόταν δημόσια αυτή χρονική στιγμή σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, φυσικά θα ήταν υπέροχο», όπως είπε.

    «Το εμβόλιο της εταιρείας Astrazeneca έχει καθαρά πρόβλημα δημοσίων σχέσεων. Η Γερμανική Εταιρεία Ανοσολογίας (πάντως) θα λάβει θέση τις επόμενες ημέρες, με την οποία θα εκθέτουμε τα στοιχεία τα οποία τεκμηριώνουν σαφώς ότι αυτό είναι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο για τους ηλικιωμένους», πρόσθεσε ο επιστήμονας. Ο Βατσλ ζήτησε τέλος από τους πολιτικούς «να στείλουν το μήνυμα ότι οι πολίτες πρέπει να εμβολιαστούν».

    Ο πρωθυπουργός της κρατιδίου της Έσσης Φόλκερ Μπουφιέ από την πλευρά του υποστηρίζει τις εκκλήσεις για πιο ευέλικτη χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου. «Διάκειμαι πολύ ευνοϊκά με την ιδέα να χορηγηθούν τα αχρησιμοποίητα εμβόλια της Astrazeneca σε όλους τους πολίτες. Πρέπει όμως να αποσαφηνιστεί πως θα γίνει αυτό», δήλωσε ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται στα σημερινά φύλλα των εφημερίδων του Δημοσιογραφικού Ομίλου Funke.

    Πριν από αυτόν και ο χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ -μεταξύ άλλων -είχε ταχθεί υπέρ της χορήγησης των αχρησιμοποίητων δόσεων του εμβολίου Astrazeneca που βρίσκονται στις αποθήκες των ομοσπονδιακών κρατιδίων σε όλους τους πολίτες.

    Διαβάστε επίσης:

    Ζωή Ράπτη: Πιθανή η παράταση του lockdown μέχρι την Καθαρά Δευτέρα

    Παυλάκης: Να επιβληθεί ένα «τίμιο» ολικό lockdown δύο εβδομάδων – «Ξεχάστε την εστίαση» (video)

    Γώγος: Μπορεί να χρειαστεί παράταση του lockdown για μία εβδομάδα

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ