• Διεθνής πολιτική

    Γερμανία: Η αστυνομία βλέπει «στοχευμένη και επαγγελματική» δολιοφθορά στους Γερμανικούς Σιδηρόδρομους

    • NewsRoom


    Για μια «στοχευμένη και επαγγελματική επίθεση» κατά των Γερμανικών Σιδηροδρόμων κάνουν λόγο στη γερμανική Αστυνομία, μετά από το κόψιμο καλωδίων απαραίτητων για την ασφαλή λειτουργία των δρομολογίων των τρένων το Σάββατο.

    Όπως αναφέρει το Bloomberg,  το περιστατικό το οποίο χαρακτηρίζεται ως δολιοφθορά από τη Γερμανική κυβέρνηση, έχει προκαλέσει ανησυχίες  για την ασφάλεια των γερμανικών υποδομών.

    Τα δρομολόγια είχαν διαταραχθεί και στο παρελθόν από περιστατικά κλοπής μετάλλων και καλωδίων. Μάλιστα, είχαν υπάρξει και περιπτώσεις γερμανικών ομάδων ακτιβιστών που έκοψαν καλώδια για να διακόψουν την κυκλοφορία των τρένων. Σε αυτή την περίπτωση, οι αρχές δεν έχουν ακόμα καταλήξει στο ποιος βρίσκεται πίσω από την κοπή των καλωδίων.

    Η ανησυχία εντείνεται καθώς η επίθεση έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την έκρηξη δύο αγωγών φυσικού αερίου που συνδέουν τη Ρωσία με τη Γερμανία. Έτσι δεν είναι λίγοι αυτοί που ανησυχούν πως μπορεί να συνδέεται με την υποστήριξη της Γερμανίας στην Ουκρανία.

    Χαρακτηριστικά ο πολιτικός των Πρασίνων Anton Hofreiter δήλωσε στον όμιλο μέσων ενημέρωσης FUNKE ότι το σαμποτάζ του θύμισε τη διακοπή των αγωγών Nord Stream. «Ίσως και οι δύο ήταν προειδοποιητικές βολές επειδή υποστηρίζουμε την Ουκρανία», ανέφερε.

    Πάντως, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατία ή εμπλοκή ξένου κράτους, όπως ανέφερε το το γραφείο της Κρατικής Εγκληματολογικής Αστυνομίας του Βερολίνου.

    Διαβάστε επίσης:

    Τζον Κίρμπι (Λευκός Οίκος): Κανένα σχόλιο για την έκρηξη στη Γέφυρα της Κριμαίας, συνεχίζουμε τη στήριξη στο Κίεβο

    Ιράν: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στη χώρα – Αναφορές για τουλάχιστον 19 νεκρά παιδιά

    Ουκρανία: Τουλάχιστον 13 νεκροί από τη ρωσική πυραυλική επίθεση κατά κατοικιών στη Ζαπορίζια



    ΣΧΟΛΙΑ