• Διεθνής πολιτική

    Γερμανία: Αποπλέει την Τρίτη η φρεγάτα «Αμβούργο» για τον έλεγχο του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη

    • NewsRoom


    Στις 10 το πρωί της Τρίτης αποπλέει από το λιμάνι του γερμανικού πολεμικού ναυτικού Βίλελμσχάφεν η φρεγάτα «Αμβούργο», η οποία θα αναλάβει για πέντε μήνες τη διοίκηση της αποστολής αποστολής «Ειρήνη», για την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη.

    Μέχρι στιγμής, το γερμανικό ναυτικό είχε συμμετάσχει στην εν λόγω επιχείρηση με ένα αεροσκάφος εναέριας ναυτικής περιπολίας P3-C Orion.

    «Βρισκόμαστε προ μιας αποστολής, η οποία μας θέτει μπροστά σε άγνωστες προκλήσεις για το πλοίο και το πλήρωμα από πολλές απόψεις. Η φρεγάτα «Αμβούργο» θα είναι η πρώτη γερμανική ναυτιλιακή μονάδα στην επιχείρηση «Ειρήνη» και θα πρέπει ασφαλώς να κάνει πρωτοποριακή δουλειά σε διάφορους τομείς σε δύσκολα πολιτικά και επιχειρησιακά ζητήματα. Παρά τις όποιες δυσκολίες στην προετοιμασία των επιχειρήσεων, είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να συμβάλουμε αποτελεσματικά» τόνισε ο κυβερνήτης της φρεγάτας, Γιαν Φίτσεν, εν όψει της επικείμενης αποστολής της.

    Εκτός από το λαθρεμπόριο όπλων, η «Ειρήνη» έχει επίσης σκοπό να αποτρέψει το λαθρεμπόριο πετρελαίου.

    Η φρεγάτα «Αμβούργο», έχει μήκος 143 μέτρα και είναι εξειδικευμένη μεταξύ άλλων στον έλεγχο του ναυτικού χώρου. Αυτή την εποχή το πλήρωμα του «Αμβούργου» θα έπρεπε κανονικά να βρίσκεται σε εκπαιδευτικό ταξίδι στον Ινδικό Ωκεανό για να επισκεφθεί και την Αυστραλία. Ωστόσο, λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, αυτό το ταξίδι αναβλήθηκε.



    ΣΧΟΛΙΑ