ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Mακρόν τάσσεται υπέρ του Ισραήλ: «Έχει δικαίωμα στην προστασία του και στην εγγύηση της ασφάλειάς του»
Την αντίδραση της Γαλλίας προκάλεσε η απειλή του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου προς τον Λίβανο ότι θα γνωρίσει «καταστροφές όπως αυτές που βλέπουμε στη Γάζα», εάν δεν απαλλαγεί από την Χεζμπολάχ.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Νοέλ Μπαρό σε τηλεοπτική του συνέντευξη δήλωσε ότι «αν αυτή η πρόκληση υλοποιηθεί, θα μπορούσε να σύρει τον Λίβανο, μια χώρα φιλική προς τη Γαλλία, που είναι ήδη τόσο εύθραυστη, στο χάος».
Ταυτόχρονα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας τόνισε ότι «αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα ασφάλειας για το Ισραήλ, από αυτά που επικρατούσαν πριν από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στον Λίβανο».
Διαβάστε επίσης:
Άγιο Όρος: 11 προσκυνητές στο νοσοκομείο λόγω τροφικής δηλητηρίασης
Elevate Greece: 789 οι εγγεγραμμένες νεοφυείς επιχειρήσεις
Μέση Ανατολή: Χαμάς και Φατάχ συζητούν για τον σχηματισμό παλαιστινιακής κυβέρνησης εθνικής ενότητας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κίνα: Υπό τον ηγετικό ρόλο του Πεκίνου ο SCO καταδικάζει τις επιθέσεις Ισραήλ κατά Ιράν
- Γεωργιάδης: Η εφαρμογή της AI θα οδηγήσει σε εκδημοκρατισμό των υπηρεσιών υγείας
- Γάζα: Τουλάχιστον 35 Παλαιστίνιοι νεκροί σε κέντρο ανθρωπιστικής οργάνωσης
- Χριστοδουλίδης: Η Κύπρος δεν εμπλέκεται στη σύγκρουση Ισραήλ-Ιράν – Σχέδιο «Εστία» μόνο για ανθρωπιστικούς σκοπούς
